Doc Lounge Stockholm
Past1/112015

Pervert Park

Frida BarkforsLasse Barkfors, 77 min, Denmark, 2014

Pervert Park

Prisad dokumentär om sexförbrytare med samtal efter filmen - OBS - Söndagsvisning!

I en trailerpark i USA bor 120 människor som begått mer eller mindre fasansfulla brott, tillsammans skapar de en vardag som de hoppas kommer föra dem vidare i livet, de hittar stöd i varandra och förhoppningsvis en ljusare framtid.

 

18.00 • Kassan öppnar, kom och köp nåt att äta eller dricka och ta en bra plats i tid
19.00 • PERVERT PARK 
20.15 • Samtal med Annika Lunedgårdh från HOPP - Riksorganisationen mot sexuella övergrepp http://hopp.org/

INTRÄDE: 80 kr (60 kr för studenter och pensionärer) - förköp:https://billetto.se/doc-lounge-stockholm-pervert-park

PLATS: LAIKA i Hornhuset, Långholmsgatan 15B

TILLGÄNGLIGHET: Hiss, stortoalett och plats för rullstol finns.

FILM: Pervert Park (2014, Frida Barkfors, Lasse Barkfors, 77 min, Denmark) Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Go5QmEMW8_g

SPRÅK: Engelska med svensk text

SYNOPSIS: Att bli dömd som sexförbrytare i USA är ett brännmärke som aldrig försvinner. De personer som blir det får leva resten av sina liv i offentlig synd, med sina foton publicerade på internet för allmän beskådan och med få tillfällen till försoning. I många amerikanska delstater är det otillåtet för sexförbrytare att bo inom 300 meter från platser där barn vistas. I trailerparken Florida Justice Transitions, den enda i sitt slag i USA, tar de emot sexbrottslingar som ingen annan vill ha till granne. 
I "Pervert Park" lever 120 dömda sexförbrytare som gjort sig skyldiga till sexbrott av olika slag, allt ifrån smärre förseelser till handlingar så ohyggliga att de är svåra att greppa. Genom närgångna och respektfulla porträtt får vi ta del av deras berättelser och följa förövarna i deras vardagsliv medan de kämpar för att förstå sig själva och komma tillbaka till samhället. 
Pervert Park är en intim och känslosam skildring men också en rak film som inte försöker förlåta eller försvara sina subjekt, människor som i vissa fall har begått så grova brott att de inte kan förlåta sig själva. Den ger oss en istället en chans att förstå vilka de är och hur den destruktiva cykeln av sexuella övergrepp och tystnaden omkring dem kan brytas. 

Pervert Park är Frida och Lasse Barkfors debutfilm och visades första gången på CPH: DOX 2014 där den nominerades till Nordic Dox Award. Under Sundance Film Festival 2015 nominerades den till Grand Jury Price och vann World Cinema Documentary Special Jury Award for Impac. Den har även blivit nominerad till Dragon Award, för bästa nordiska dokumentär, vid Göteborgs filmfestival. 

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=Go5QmEMW8_g

Pervert Park visas i samarbete Svenska Postkodlotteriet, Svenska Filminstitutet, Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting och ABF, och med speciellt stöd av SVT som också visar filmen den 9e november.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Doc Lounge Stockholm är en visningsklubb för dokumentärfilm som huserar på baren Laika i Hornstull. Utvalda dokumentärer ramas in av konst, musik och samtal och under kvällarna håller både bar och kök öppet. Ibland dyker Doc Lounge Stockholm upp med platsspecifika visningar i utmanande miljöer och gästspel på festivaler och museum. För ungdomar arrangeras filmvisningar med regissörsbesök på bibliotek, ungdomsgårdar och skolor runt om i Stockholms län.

Pervert Park is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

Friends & sponsors