Doc Lounge Göteborg
Past13/102015

Pervert Park

Frida BarkforsLasse Barkfors, 77 min, Denmark, 2014

Pervert Park

Gripande prisvinnare + gäst Inga Tidefors, psykolog och psykoterapeut med sexualförövare som specialområde.

Pervert Park - en film om en trailer park i Florida där det bor 120 dömda sexförbrytare. En kväll med riktigt bra film, mycket känslor och spännande samtal.!

Att bli dömd som sexförbrytare i USA är ett brännmärke som aldrig försvinner. De personer som blir det får leva resten av sina liv i offentlig synd, med sina foton publicerade på Internet för allmän beskådan och få tillfällen till försoning. I många amerikanska delstater är det otillåtet försexförbrytare att bo inom 300 meter från platser där barn vistas. Därför bor många sexförbrytare under broar, i skogen - eller på husvagnscampingen Florida Justice Transitions - också känd som ”Pervert Park”. 

Här lever 120 dömda sexförbrytare tillsammans, skyldiga till sexbrott på hela skalan - alltifrån smärre förseelser till handlingar så ohyggliga att de är svåra att greppa. Genom närgångna och respektfulla porträtt får vi ta del av deras berättelser.
Vi får följa deras vardag och den kamp varje individ utkämpar för att få ett vanligt, värdigt liv.

Filmen Pervert Park försöker vare sig förlåta eller försvara sina subjekt, som i vissa fall har begått så grova brott att de inte kan förlåta sig själva. Den ger oss en istället en chans att förstå vilka de är och hur den destruktiva cykeln av sexuella övergrepp och tystnaden omkring dem kan brytas. 

Pervert Park är Frida och Lasse Barkfors debutfilm och visades första gången på CPH: DOX 2014 där den nominerades till Nordic Dox Award. Under Sundance-festivalen 2015 nominerades den till Grand Jury Price och vann Special Jury Prize. Den har även blivit nominerad till Dragon Award, för bästa nordiska dokumentär, vid Göteborgs filmfestival.

INFORMATION IN ENGLISH:
http://doclounge.se/films/pervert-park

GÄST: Inga Tidefors är psykolog och psykoterapeut med sexualförövare som specialområde. Hon har bland annat arbetat under drygt 20 år inom kriminalvården med vuxna dömda för sexuella övergrepp, forskat kring psykologiska aspekter hos både vuxna och unga förövare av sexuella övergrepp, och handlett ett gruppterapiprojekt för män dömda för sexuella övergrepp.

TID: Den 13 oktober. Dörrar öppnar kl 19.30 / Filmen börjar ca kl 20/ Samtal ca 21.30

PLATS: Bengans, Stigbergstoget 1, Göteborg.

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborg Stad, Västra Götalands regionen ABF och SFI.

Pervert Park is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

Friends & sponsors