Doc Lounge Östersund
Past26/102015

Pervert Park

Frida BarkforsLasse Barkfors, 77 min, Denmark, 2014

Pervert Park

Att bli dömd som sexförbrytare i USA är ett brännmärke som aldrig försvinner. De personer som blir det får leva resten av sina liv i offentlig synd, med sina foton publicerade på Internet för allmän beskådan och få tillfällen till försoning. Det finns få platser som erbjuder sexförbrytare en chans att bemöta sina brott och åter integreras i samhället - till den grad lagen tillåter. En sån plats är en sliten campingplats i Florida.

Dess riktiga namn är Florida Justice Transitions, men grannarna kallar den för “Pervert Park”. Här lever dömda sexförbrytare tillsammans, utstötta från samhället. I Frida och Lasse Barkfors nya film får de berätta sina historier, och målar i processen upp en komplicerad bild av brott och straff i USA. Pervert Park försöker vare sig förlåta eller försvara sina subjekt, som i vissa fall har begått så grova brott att de inte kan förlåta sig själva, men den ifrågasätter de strikta lagar som verkar skrivna för att kväva istället för att rehabilitera de som bara vill få en andra chans.

Pervert Park är Frida och Lasse Barkfors debutfilm och visades första gången på CPH: DOX 2014 där den nominerades till Nordic Dox Award. Under Sundance-festivalen 2015 nominerades den till Grand Jury Price och vann Special Jury Prize. Den har även blivit nominerad till Dragon Award, för bästa nordiska dokumentär, vid Göteborgs filmfestival.

Kvällen presenteras i samarbete med Filmpool Jämtland, Sensus och ABF. 

Pervert Park visas i samarbete med SVT, som också visar filmen den 9e november.

Pervert Park is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

Friends & sponsors