Doc Lounge Sundsvall
Past29/102015

Pervert Park

Frida BarkforsLasse Barkfors, 77 min, Denmark, 2014

Pervert Park

Eftersnack med regissörerna Frida och Lasse Barkfors och doktor i kriminologi - Teresa Silva!

I en trailerpark i Florida följer vi sexbrottslingarna ingen annan vill ha som granne och deras kamp för att komma tillbaka till samhället.

SYNOPSIS: Att bli dömd som sexförbrytare i USA är ett brännmärke som aldrig försvinner. De personer som blir det får leva resten av sina liv i offentlig synd, med sina foton publicerade på Internet för allmän beskådan och få tillfällen till försoning. Det finns få platser som erbjuder sexförbrytare en chans att bemöta sina brott och åter integreras i samhället - till den grad lagen tillåter. En sån plats är en sliten campingplats i Florida.

Dess riktiga namn är Florida Justice Transitions, men grannarna kallar den för “Pervert Park”. Här lever dömda sexförbrytare tillsammans, utstötta från samhället. I Frida och Lasse Barkfors nya film får de berätta sina historier, och målar i processen upp en komplicerad bild av brott och straff i USA. Pervert Park försöker vare sig förlåta eller försvara sina subjekt, som i vissa fall har begått så grova brott att de inte kan förlåta sig själva, men den ifrågasätter de strikta lagar som verkar skrivna för att kväva istället för att rehabilitera de som bara vill få en andra chans.

PRISER:
Pervert Park är Frida och Lasse Barkfors debutfilm och visades första gången på CPH: DOX 2014 där den nominerades till Nordic Dox Award. Under Sundance-festivalen 2015 nominerades den till Grand Jury Price och vann Special Jury Prize. För en månad sedan vann den även "Bästa internationella dokumentär" på Bergen International Film Festival.

TIDER:
19.00 • INSLÄPP
19.10 • Försnack med HOPP
19.25 • BAR
19.45 • PERVERT PARK
21.00 • EFTERSNACK med regissörerna & en doktor i kriminologi!

GÄSTER:
Kvällen till ära har vi fantastiskt nog besök av båda regissörerna: Frida & Lasse Barkfors och även en doktor i kriminologi vid namn Teresa Silva. Vi ser fram emot en riktigt spännande diskussion. Vi kommer att få veta hur det var att träffa sexförbrytarna och skapa filmen och samtidigt få perspektiv på det problematiska temat genom Teresas insyn i kriminologi.

Innan filmen kommer Annika Lundegårdh från HOPP - Riksorganisationen mot sexuella övergrepp - berätta om deras verksamhet. 
http://www.hopp.org/
 

Pervert Park visas i samarbete med SVT, som också visar filmen den 9e november.

Medarrangör: Film Västernorrland
Sponsorer & samarbeten: Arrangörslyftet, Studieförbundet Bilda, Postkodlotteriet, SFI, SVT.

Pervert Park is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

Friends & sponsors