Doc Lounge Malmö
Past20/102015

Pervert Park

Frida BarkforsLasse Barkfors, 77 min, Denmark, 2014

Pervert Park

Regissörsbesök och premiär av Doc Lounge Live!

Doc Lounge Malmö presenterar stolt Pervert Park! Filmens regissörer Frida och Lasse Barkfors gästar höstens första Doc Lounge Live!

Doc Lounge Malmö presenterar stolt Pervert Park! Filmens regissörer Frida och Lasse Barkfors samt Annika Lundegård från HOPP- Riksorganisationen mot sexuella övergrepp gästar lanseringen av Doc Lounge Live!
Vi sänder live från Doc Lounge på Babel i Malmö ut till visningspartners på Lomma Bibliotek, Höganäs Bibliotek, Landskrona Teater, Kulturhotellet i Helsingborg, Svalöv Bibliotek och Skurup Folkhögskola. 
Se nedan för en lista med kontaktuppgifter till alla visningsplatser. Doc Lounge Lives egna event hittar du här!

SYNOPSIS: Att bli dömd som sexförbrytare i USA är ett brännmärke som aldrig försvinner. De personer som blir det får leva resten av sina liv i offentlig synd, med sina foton publicerade på Internet för allmän beskådan och få tillfällen till försoning. Det finns få platser som erbjuder sexförbrytare en chans att bemöta sina brott och åter integreras i samhället - till den grad lagen tillåter. En sån plats är en sliten campingplats i Florida.

Dess riktiga namn är Florida Justice Transitions, men grannarna kallar den för “Pervert Park”. Här lever dömda sexförbrytare tillsammans, utstötta från samhället. I Frida och Lasse Barkfors nya film får de berätta sina historier, och målar i processen upp en komplicerad bild av brott och straff i USA. Pervert Park försöker vare sig förlåta eller försvara sina subjekt, som i vissa fall har begått så grova brott att de inte kan förlåta sig själva, men den ifrågasätter de strikta lagar som verkar skrivna för att kväva istället för att rehabilitera de som bara vill få en andra chans.

Pervert Park är Frida och Lasse Barkfors debutfilm och visades första gången på CPH: DOX 2014 där den nominerades till Nordic Dox Award. Under Sundance-festivalen 2015 nominerades den till Grand Jury Price och vann Special Jury Prize. Den har även blivit nominerad till Dragon Award, för bästa nordiska dokumentär, vid Göteborgs filmfestival.

GÄST: Filmens regissörer Frida och Lasse Barkfors Annika Lundegård från HOPP- Riksorganisationen mot sexuella övergrepp gästar kvällen och möter publiken under ett Q&A efter visning.

TID: Den 20 oktober. Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 20/ Q&A ca 21

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, SFI och Babel.

Pervert Park visas i samarbete med SVT, som också visar filmen den 9e november.

MER OM DOC LOUNGE LIVE!
Med Doc Lounge Live livesänder vi våra evenemang från Babel i Malmö till en helt ny publik på bibliotek, kulturhus och biografer runtom i Skåne. Genom att medverka får man ta del av en hel Doc Lounge-kväll - exklusiva förhandsvisningar av dokumentärfilm och ett rikt utbud av direktsända konserter, regissörsbesök och engagerande samtal med inbjudna gäster.

På Doc Lounge vill vi att alla ska få vara delaktiga i det som sker på scen och ta del av samtal och gäster. Vi har därför gjort det möjligt att skicka in frågor och kommentarer via SMS och sociala medier under evenemangets gång. Det finns en moderator på scen under samtalet som plockar upp frågor från publiken runt om i Skåne.

Som inledning bjuder Doc Lounge Live även på exklusivt material i sändningen, så som intervjuer med gäster och publik, innan själva evenemanget startar på scenen i Malmö. Så kom i tid för att få ta del av allt kvällen erbjuder!

Läs mer om Doc Lounge Live http://doclounge.se/live-sv

INFORMATION ABOUT DOC LOUNGE LIVE IN ENGLISH
http://doclounge.se/doc-lounge-live

VAR VISAS DOC LOUNGE LIVE?
Här hittar du våra fantastiska partners som visar filmen och vår livestream:

Lomma Bibliotek
Hamntorget 1, Lomma

Höganäs Bibliotek
Köpmansgatan 10, Höganäs

Landskrona Teater
Järnvägsgatan 2, Landskrona

Kulturhotellet
Södergatan 24, Helsingborg

Svalövs bibliotek
Forslidsgården, Svalegatan 23, Svalöv

Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68, Skurup

Doc Lounge Live produceras i samarbete med Digiscen och Strobemedia. 

Pervert Park is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

 

 

 

Friends & sponsors