Doc Lounge Stockholm
Past18/42016

Pepe Mujica - Lessons from the Flowerbed

„Poor is not he who has little, but he who always needs more.“

Doc Lounge Stockholm är enormt glada att få äran att visa ‘Pepe Mujica - Lessons from the Flowerbed - filmen om Uruguays internationellt omtalade, ödmjuka och inspirerande president! 

18.00 ★ Doc Lounge öppnar, välkomna att ta plats och köpa mat och dryck

19.00 ★ FILM: PEPE MUJICA– LESSONS FROM THE FLOWERBED

20.30 ★ Kvällen fortsätter - mer information kommer

FILM: PEPE MUJICA– LESSONS FROM THE FLOWERBED (Heidi Specogna, Tyskland / Uruguay, 2014, 94 min)

Pepe Mujica har blivit känd för att vara “världens fattigaste president”. I filmen får vi följa den föredetta gerillakämpen och blomsterodlaren som anses vara en av de mest karismatiska politikerna i Latinamerika.

Gamla och unga sätter sin tilltro till honom tack vare hans ödmjuka livsstil och okonventionella uppförande i politiken. Pepe Mujicas politiska visioner, bland annat hans sensationella agerande i marijuana-frågan, har väckt stort intresse internationellt. Från våren 2010 fram till förra året styrdes Uruguay av en president som ung man revolterade mot staten, den stat som han sedan blev företrädare för. Pepe Mujica var en av grundarna av den urbana gerillagruppen “Tupamaros” som kämpade mot staten under det repressiva 70-talet i Uruguay. Under diktaturen satt han i fängelse i många år, han torterades, men istället för att bli knäckt så formade dessa år honom till den ödmjuka människa han är idag.

Filmteamet bakom Lessons from the Flowerbed har följt den nu 80-årige Pepe Mujica under lång tid och blivit insläppta i både hans politiska och privata sfär. Följ med på en resa till den gård utanför Montevideo där presidenten lever sitt enkla liv tillsammans med sin kompanjon Lucía Topolansky, där finns utrymme för hans ovanliga övertygelser och visioner.

HEMSIDA: http://deckert-distribution.com/film-catalogue/current-affairs-politics/pepe-mujica-lessons-from-the-flowerbed/

INTRÄDE: 80 kr (60 kr för studenter och pensionärer) Cash / Swish / Förköp

PLATS: LAIKA i Hornhuset, Långholmsgatan 15B

TILLGÄNGLIGHET: Hiss, stortoalett och plats för rullstol finns

Friends & sponsors