Doc Lounge Helsingborg
Past15/22019

Patriotic Highway

Caroline Troedsson, 68 min, Sweden, 2019

Patriotic Highway - Trailer from Auto Images on Vimeo.

Patriotic Highway

Första ordinarie visningen för säsongen är äntligen här! Och kvällen till ära visar vi inget mindre än regidebuten "Patriotic Highway" av vår alldeles egna, före detta projektledare, Caroline Troedsson. Röda Kvarn slår upp portarna till stora salongen och självklart kommer regissören finnas på plats för samtal efter filmen.

Missa inte detta unika tillfälle att se den nervkittlande rättegången mot Fatmir Limaj!

Patriotic Highway
Caroline Troedsson/ Sverige / 2019 / 70 min

En berättelse om rättvisa, korruption och en ny nation.
Följ den internationella domaren Marie Tuma, som arbetar för Eulex-Kosovo (EU:s rättsinstans-mission som efter Kosovos självständighetsförklaring bl.a. stöttar regionens juridiska instanser) då hon tar sig ann fallet mot krigshjälten, och före detta ministern, Fatmir Limaj som står anklagad för en mutskandal. Under rättegången ställs hon inför tvivelaktiga vittnen, politisk press och blir samtidigt själv anklagad för korruption. Med tiden blir det allt svårare att skilja på vad som är sant och falskt. Detta är dokumentärfilmaren, och tillika Helsingborgaren, Caroline Troedsson regidebut. ”Patriotic Highway” har visats på Göteborgs Filmfestival och kvällen till ära öppnar Röda Kvarn upp sin stora salong för en premiärvisning i Helsingborg.

Kvällens Schema:
17:00- dörrarna öppnar
17:30 - Filmstart
18:40 - Regissörssamtal modererat av kulturprofilen Sören Sommelius
Efter filmen bjuds det på underhållning och mingel. Röda kvarns övre foajé håller öppet för försäljning av mat och förfriskningar.

Biljettpris ordinarie 70 kr. Student/ Pensionär 50 kr.

Språk: Svenska, engelska och kosovoalbanska. Textning på svenska.

Tillgänglighet: Hörslinga finns i salongen. Det finns plats för rullstol och permobil som går bra att reservera genom biljettkassan (nås på 042-13 41 41).

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!