Doc Lounge Malmö
Past5/42016

Palio

Cosima Spender, 91 min, UKItaly, 2015

Palio

”Rocky på hästryggen”, den perfekta beskrivningen av två rivalers kamp om att vinna Palio

Palio – en anrik hästtävling som lockar tusentals människor till den italienska staden Siena varje år. Med dramatisk berättarstil och imponerade foto är Cosima Spenders mäktiga och prisade dokumentärfilm Palio en klass för sig.

Från producenterna bakom dokumentären Senna kommer Palio. Två gånger per år i italienska staden Siena hålls världens äldsta och galnaste hästkapplöpning: Il Palio. Palio är ingen vanlig kapplöpning, strategiskt spel, mutor och korruption är lika viktigt för att vinna som de tävlandes talang. Den legendariske Gigi Bruschelli har vunnit Palio 13 gånger genom att muta de yngre ryttarna. Endast två segrar från att slå världsrekord gör han nu allt han kan för att vinna. En ryttare står emot honom, hans före detta lärling som har bestämt sig för att utmana sin gamla lärare.

Palio är en spännande historia om en ung utmanare som vill komma in i loppets farliga men lukrativa värld och den korrupta mästaren som har manipulerat staden i åratal. Deras dramatiska kamp är grunden för en episk dokumentär med otroligt foto.

TID: Den 5 april.
19.00 Dörrarna öppnar.  
20.00 Filmen börjar. 

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö.
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

DOC LOUNGE MALMÖ
I snart tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med intressanta kringarrangemang, aktuella gäster, regissörsbesök, liveakter och barhäng, vill Doc Lounge öka och bredda publiken för dokumentärfilm och ge besökarna en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet. Visningarna på Doc Lounge Malmö presenteras i stolt samarbete med SVT, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.