Doc Lounge Helsingborg
Past2/52018

Over The Limit

Marta Prus, 73 min, Poland, GermanyFinland, 2017

Over The Limit

Säsongsavslutningen är här och det blir en helkväll i sportens tecken!

Vi inleder med den polska regissören Marta Prus långfilmsdebut - dokumentären ”Over the Limit” om den ryska storstjärnan och gymnasten Margarita Mamun. Efter visningen är domaren, Ida Rodriguez, på plats för att samtala om gymnastik och coaching tillsammans med Helsingborgsprofilen Simon Wikstrand. Som avslutning erbjuds möjligheten att prova på rytmisk gymnastik med ledning av Ida Rodriguez. Platsen för kvällen avslöjas inom kort.

"You’re not a human being, you’re an athlete!"

Detta är en nära skildring av gymnasten Margarita Mamun, den då ledande representanten för de prestigefyllda Ryska Nationella Teamet. Regissören följer henne från World Championship 2015, då hon slår igenom, till de Olympiska Spelen året därpå. En film om att kämpa för sina drömmar och om ensamheten som följer ett liv med höga ambitioner. Inblick ges även i de trakasserier och mobbning som tränarna använder sig av för att pusha Margarita att nå sina mål. Tidningen Variety drog paralleller till ”Black Swan” men utlovar att denna dokumentär är än mer trollbindande.
Marta Prus/ Polen, Tyskland, Finland/ 2017 /74 min

Samtalsgästen Ida Rodriguez
har varit aktiv landsgymnast inom rytmisk gymnastik i tio år och är idag internationell domare på hög nivå. Under sitt yrkesliv har hon vid flera tillfällen stött på personerna som porträtteras i filmen. Som utbildare inom gymnastikförbundet har hon även arbetat aktivt med dess värdegrund och uppförandekod.

Moderator Simon Wikstrand
är upphovsmannen bakom Helsingborg Maraton och har en bred karriär bakom sig inom sport och löpning. Idag skriver han för Runners World Sverige, håller föredrag om löpning och att driva eget samt jobbar som privat löpningscoach. Han är även i slutfasen med att skriva färdigt sin första bok och ambassadör för ett av Sveriges största sportvarumärken.

Kvällens schema:
18:00 - Filmstart
19:30 – Samtal med Ida Rodriguez modererat av Simon Wikstrand

Biljettpris ordinarie 70kr. Student/ Pensionär/ Medlem i gymnastikförening i Helsingborg 50 kr.

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!

Helsingborgsprofilen Simon Wikstrand är kvällens moderator.

Friends & sponsors