Doc Lounge Göteborg
Past10/42018

Over The Limit

Marta Prus, 73 min, Poland, GermanyFinland, 2017

Over The Limit

Sportdokumentärernas svar på Black Swan håller dig i ett järngrepp från början till slut, vare sig du är sportintresserad eller ej.

ϟ OBS! Filmstart klockan 20:10 ϟ 

"Du är inte en människa, du är en atlet!" - Rysslands stenhårda system för att pusha sina idrottare till framgång är ökänt och Margarita Mamun - Rita - är Rysslands huvudrepresentant i rytmisk gymnastik för OS i Brasilien 2016. Oräkneliga timmar nitisk träning läggs ner på att få de dryga 90 sekunder långa framträdandena satta till perfektion. Hennes tränare, Irina Viner – en ikon inom rytmisk gymnastik och hustru till en av världens rikaste män – driver den unga atleten över till synes helt ouppnåeliga gränser med metoder som för tankarna till den nyligen Oscarsbelönade Allison Janneys gestaltning av hårdhudad konståkningsmamma i I, Tonya.

Vad innebär det att leva under ständig hård press på att din kropp, ditt psyke och hela ditt väsen ständigt ska prestera på högsta nivå? I Over the Limit får vi det intimt porträtterat av filmaren och före detta gymnasten Marta Prus.

** Världspremiär Best Feature-length Documentary Competition IDFA 2017

** Svensk premiär Göteborg Film Festival 2018

 

Over The Limit
Marta Prus | Polen, Tyskland, Finland | 2017 | 73 min
Språk: Ryska, engelsk text

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, ABF och Folkteatern.  

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna in till foajén öppnar kl. 19:55, du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 20:10
PLATS: Folkteaterns foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud

Friends & sponsors