Doc Lounge Kalmar
Past14/32018

Over The Limit

Marta Prus, 73 min, Poland, GermanyFinland, 2017

Over the Limit

Om det hårda arbetet bakom världens vackraste sport. Vi får besök av en tidigare elitgymnast, numera internationell domare!

Ungefär en och en halv minut tar ett program inom rytmisk gymnastik. 90 sekunder av elegans, tyngdlöshet, leende och musik. För dessa 90 sekunder tränar utövarna hårt mer än 30 timmar i veckan, ofta sedan förskoleåldern.

„Over the Limit“ är ett intimt och gripande porträtt av 19-åriga Margarita Mamun. Den ryska världsmästarinnan tillhör de bästa inom sporten och tränar i världens mest framgångsrika team. Hennes tränare är Irina Viner, en ikon inom rytmisk gymnastik och hustru till en av världens rikaste män, Gazprom-oligarken Alisher Usmanov.

Den polska filmaren Marta Prus har följt Margarita Mamun under ett år. Filmen ger en unik insyn i ett annorlunda tonårsliv som endast har ett syfte - att vinna guld för Ryssland. "Over the Limit" kommer till oss direkt från Tempo-festivalen i Stockholm. Vi visar filmen med svensk text.

Vi får besök av Ida Rodriguez Magdalena. Hon var medlem i svenska landslaget i 10 år och är idag tränare samt en av Europas främsta domare. Bland annat har hon dömt Margarita Mamun i VM.

Från kl. 17 serverar Calmar Stadshotell en stärkande filmsoppa för endast 69 kr.
1 glas vin eller 33cl öl: 45 kr
Mineralvatten/läsk/lättöl: 25 kr   

Varmt välkommen!

Ida Rodriguez Magdalena kommer!

Friends & sponsors