Doc Lounge Malmö
Past6/122011

Only When I Dance

Beadi Finzi, 2009 min, UK, 2009

Only When I Dance

Välkommen till en fantastisk Doc Lounge-kväll i dansens tecken!

DANS: Innan filmen börjar finns EVA SVANEBLOM från Iwanson School of Contemporary Dance på scen. Hon bjuder på “Hur känns det?” – ett textbaserat soloperformance du sent kommer glömma. (Koreografi: Amanda Billberg)

HOOPING: Gabriela Delgado Lopez från Malmö fastnade för “hooping” efter att ha sett ett youtube-klipp för ca ett år sedan. Hon tar med sig ett gäng och visar oss hur man svänger på kroppen i riktig hooping-stil! Känner man sig riktigt sugen är det lov att hänga med… Gabriela berättar dessutom om världens coolaste Hooping-workshop under dansfilmfestivalen, läs mer på workshopens facebooksida!

“Only when I dance” är den internationellt hyllade dokumentären om verklighetens Billy Elliot! 18-årige Irlan Santos Da Silva växte upp i Rio de Janeiros mest våldsamma område där hans familj fortfarande lever. Han började dansa när han som 12-åring blev upptäckt efter en provtimme på en dansstudio. Isabela Coracy är 17 år och började dansa som 10-åring. Hon är ensam svart tjej på dansstudion och även en av de mest talangfulla. Hon bor med sin familj i ett fattigt område i utkanten av Rio.

Tillsammans delar Irlan och Isabela en extraordinär dröm om en plats bland de främsta på den internationella balettscenen. Om inte Irlan lyckas nu kommer han att sugas upp i favelans liv med våld och droger. För Isabela är det ännu svårare, någon svart ballerina har hittills aldrig funnits i Brasilien och hennes hopp står till att bli antagen till en skola i USA eller Europa.

Helkort till Dansfilmfestivalen Dancing In the Dark kostar 160 kr och ger tillträde till alla visningar på Palladium, Kino och Mejeriet, samt ger 20 kr rabatt till denna visning på Doc Lounge Malmö. Köp kortet här! (Det finns alltså inte till försäljning på Doc Lounge Malmö)

VARMT VÄLKOMNA!