Doc Lounge Malmö
Past28/12020

One Child Nation

Nanfu WangJialing Zhang, 85 min, ChinaUSA, 2019

One Child Nation

One Child Nation blottar ett socialt experiment av enorma proportioner - Kinas enbarnspolitik.

Visningen gästas av professor Marian Svensson som i över 30 år forskat om det moderna Kinesiska samhället. Efter filmen följer ett samtal där du kan ställa dina frågor.

Vinnare vid Sundace Film festival 2019

Regissörerna Nanfu Wang och Jialing Zhang avslöjar de förödande konsekvenser som Kinas enbarnspolitik orsakade mellan 1979 och ända fram till 2015. De riktar ljuset mot den propaganda som hjärntvättade kinesiska medborgare till att begå brott mot både grannar och till och med sina egna familjemedlemmar. De bryter årtionden av tystnad med intervjuer där vi får möta både offer och personer som suttit fängslade för de brott de utfört i politikens namn. One Child nation är en ögonöppnande film som avslöjar uppgifter om de hisnande antal barn som övergivits, dödats eller förts bort.

→ Kvällens gäst: 
Vi kommer ha professor Marina Svensson från Centrum för Öst- och Sydöstasienstudier (Lunds Universitet) på plats för ett efterföljande samtal. Hon har forskat i över trettio år om Kina med fokus på frågor som rör mänskliga rättigheter, medias roll, den digitala utvecklingen, och dokumentärfilm.

→ Kvällens DJs: Lisa & Toni
Två svincoola personer som känns igen från Malmös kreativa kretsar och från kollektivet Slätten komemr spela sina bästa låtar innan filmen.
Tänk dig två 80-talskids som kollade på ZTV och MTV alla dagar efter skolan och den gedigna kunskap det innebär.
Lisa Ewald & Antonia Rojas gillar musik som är hittig och medryckande. Dom blandar gärna hiphop, rnb, pop, rytm och go stämning!


→ Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00 - ca. 21.25: Samtal med Professor Marina 
Plats: Babel, Spångatan 38
Pris: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr
Biljetter: köps i vår entré eller hos Kulturcentralen
Subtitels: english

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll. Vi gör vårt yttersta för att alla ska kunan sitta och se så bra som möjligt. 

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo
Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.