Doc Lounge Göteborg
Past16/42021

Once Upon A Time In Venezuela

Anabel Rodríguez Ríos, 99 min, Venezuela, Brazil, United KingdomAustria, 2020

ONCE UPON A TIME IN VENEZUELA - fysisk & digital simultanvisning

Avsluta jobbveckan med en resa till den lilla flytande byn Kongo-Mirador, vars framtid ska avgöras i ett rafflande politiskt spel.

Under de mystiska, tysta blixtstormarna på sjön Maracaibo förbereder sig den lilla flytande byn Kongo Mirador för ett ödesval. Byn är byggd på samma sjö som även utgör Venezuelas största oljereserv, och invånarna kämpar ständigt mot den sedimentering som oljeborrningen medför och som får husen att sjunka i leran. Med parlamentsvalet kommer förhoppningar på förändring, men är det de gamla Chavistiska idealen om en stark nationalism eller den liberala oppositionen som anklagas för amerikansk imperialism som är den rätta vägen? 

För byns Starke man och Chávez största beundrare, Tamara, råder det inget tvivel om att det är hennes Chavistparti som utgör det enda rätta valet. För henne räknas varje röst och ska vinnas till varje pris. Men för lärarinnan Natalie är politiken ett vapen som försöker ställa sig i vägen och tvinga henne bort från sitt jobb. Och hur ser framtiden egentligen ut för lilla Yoaini, som med sin skarpa blick ser sitt samhälle och sin barndom försvinna i leran?

I den hyllade Once Upon a Time in Venezuela destilleras ett helt lands korrumperade politik och ödesdigra framtid i en liten by, sjunkandes i sediment och vinstintressen.

Vill du ta ett glas eller äta en bit mat innan filmvisningen? Alla med biljett till Doc Lounge har en automatiskt bokad bordsplats i restaurang Folk från kl 17.30. Hovmästaren guidar dig till rätt!

SE FILMEN DIGITALT
Nu kan vi meddela att alla ni som inte lyckats haffa någon av de åtta biljetterna till visningen av Once Upon a Time in Venezuela den 16 april får chansen att se filmen hemifrån. Och du har hela helgen på dig!
Filmen blir nämligen tillgänglig för streaming exklusivt mellan fredag den 16 april och söndag den 18 april. Du hyr den i 24 timmar och kan skapa din egen Doc Loungevisning hemma i soffan.

ONCE UPON A TIME IN VENEZUELA
Regi: Anabel Rodríguez Ríos 
Speltid: 99 minuter
Land: Venezuela, Brasilien, Storbritannien, Österrike
Språk: Spanska
Undertexter: Engelska

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: 18:30. Dörrarna till Folkteaterns lilla scen öppnar 18:15. Baren på Folk är öppen från 17:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Doc Lounge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Varje visning har 8 platser och anpassas så att vi kan hålla avstånd. Har du symtom på covid-19? Stanna hemma.

Friends & sponsors