Doc Lounge Malmö
Past16/42021

Once Upon A Time In Venezuela

Anabel Rodríguez Ríos, 99 min, Venezuela, Brazil, United KingdomAustria, 2020

Once Upon A Time In Venezuela - digital visning!

Avsluta jobbveckan med en resa till den lilla flytande byn Kongo-Mirador, vars framtid ska avgöras i ett rafflande politiskt spel.

Under de mystiska, tysta blixtstormarna på sjön Maracaibo förbereder sig den lilla flytande byn Kongo Mirador för ett ödesval. Byn är byggd på samma sjö som även utgör Venezuelas största oljereserv, och invånarna kämpar ständigt mot den sedimentering som oljeborrningen medför och som får husen att sjunka i leran. Med parlamentsvalet kommer förhoppningar på förändring, men är det de gamla Chavistiska idealen om en stark nationalism eller den liberala oppositionen som anklagas för amerikansk imperialism som är den rätta vägen? 

För byns Starke man och Chávez största beundrare, Tamara, råder det inget tvivel om att det är hennes Chavistparti som utgör det enda rätta valet. För henne räknas varje röst och ska vinnas till varje pris. Men för lärarinnan Natalie är politiken ett vapen som försöker ställa sig i vägen och tvinga henne bort från sitt jobb. Och hur ser framtiden egentligen ut för lilla Yoaini, som med sin skarpa blick ser sitt samhälle och sin barndom försvinna i leran?

I den hyllade Once Upon a Time in Venezuela destilleras ett helt lands korrumperade politik och ödesdigra framtid i en liten by, sjunkandes i sediment och vinstintressen.

Efter filmen tar vi del av ett samtal med regissören Anabel Rodríguez Ríos!

→ Var, när, hur:

Filmen släpps fredag 16 april 17.00 och går att se fram till söndag 18 april 23.59.

Plats: https://vimeo.com/ondemand/ouativdoclounge
FB-event: https://www.facebook.com/events/1361140284220820

Biljetter: Biljett köpes via filmlänken här. Din aktiveringskod gäller under hela helgen som filmen är tillgänglig.