Doc Lounge Varberg
Past25/42013

North of the Sun

Inge WeggeJørn Ranum, 46 min, Norway, 2012

North of the sun - Trailer from weggebros on Vimeo.

North of the Sun

Säsongsavslutning!

Kvällen fylls av många grymma grejer, denna gång på tema surf!

North of the Sun
En dokumentär om att följa sina drömmar.
Termen “tillbaka till naturen” är redo för en omtolkning. Människans sökande efter det harmoniskt liv är så mycket mer än detox, rehab från mobil och TV eller nostalgi över svunna tider. Det handlar om mod.
De norska killarna Inge Wegge, 25, och Richard Nyseth Ranum, 22, bodde nio månader i den bitande vinterkylan i en helt isolerad, och annars obebodd vik på en avlägsen ö vid den norra norska kusten, med utsikt över det oändliga isbeklädda Atlanten.
I viken byggde de en hydda av drivved och annat material spolats upp på stranden, och levde på mat med förfallna bäst före-datum, som butiker hade rensat ut.
Med sig hade killarna det av yttersta vikt – sina surfingbrädor! Den isolerade viken bar nämligen på en hemlighet: Några av världens finaste surfingvågor …
 

Det är med stor glädje som vi presenterar detta iskalla äventyr som ärofyllt öppnade Nordisk Panorama Five Cities Film Festival 2012 i Oulu, Finland, som också visades på Göteborg International Film Festival nu i år, och som för närvarande väcker uppmärksamhet runt om i Europa!

Live: Jonah Lake, surf/folk/reggae singer songwriter - just hemkommen från Sri Lanka, gästar oss med sin gitarr och lirar ett gäng låtar ur sin egen repertoar!
Jonah Lake släppte sitt första album 2010 och är aktuell med ett nytt skivsläpp innan Juni i år!

Extra: Slide show. Fotograf och surfare Mikael Pihlstrand som gett ut fotoboken Svart vatten kör sina foton i en slide show i loungen under kvällen.

Förfilmer: Kortfilmer från actionsporternas filmfestival Elixir
Arrangören av Extremsporternas Filmfestival Elixir – Emil Sergel - gästar oss och visar tre kortfilmer innan vi drar igång North of the Sun.

Of Souls & Water – The Warrior (9 min)
Ett livsöde med en vacker upplösning. Surfaren Christopher Peterson har hittat ro i livet genom att surfa på floderna i västra USA.
Lacon de Catalonia (5 min) 
Mountainbikefilm från Spanien.
Fathons Left to Fall (5 min)
Engelsk surffilm.

Bonus: tävling.
Kvällen presenteras också i samarbete med FAHLÈNSURF. HENRIK FAHLÈN (surferdude) gör loungen surfsnygg och presenterar Varbergs SUP Klubb.
Ni som kommer är med i Henriks tävling om att VINNA PRESENTKORT på SUP-hyra för 2 personer i 2 timmar!! (SUP = Stand Up Paddleboarding)