Doc Lounge Helsingborg
Past17/62022

Nelly & Nadine

Magnus Gertten, 92 min, Sweden, 2022

Nelly&Nadine

Tillsammans med Helsingborg Pride har vi äran att visa ”Nelly&Nadine” – en verklighetens kärlekshistoria sprungen ur ett världskrig.

Dunkers Kulturhus 17:e juni - missa inte!

"Ljuvligt berörande om kärlek som vägrar låta sig tystas ned." - Jonna Vanhatalo, Moviezine


Nelly & Nadine
Magnus Gertten/ Sverige, Belgien, Norge/ 92 min/ 2022
Nelly & Nadine är den osannolika kärlekshistorien om två kvinnor som blir förälskade i varandra på julaftonen 1944, i Ravensbrücks koncentrationsläger. Trots att de skiljs åt under andra världskrigets sista månader så lyckas Nelly och Nadine senare hitta varandra igen och spenderar sedan resten av sina liv tillsammans. Under många år var deras kärlekshistoria hemlig, till och med för några av deras närmsta. Nu har Nellys barnbarn, Sylvie, bestämt sig för att öppna Nelly och Nadines många hittills stängda lådor på vinden. Framför henne vecklas en fantastisk historia fram.

Caroline Troedsson
var med och startade Doc Lounge Helsingborg 2015, men arbetar numer fulltid som filmfotograf. I hennes repertoar syns ”Every Face Has a Name”, ”Becoming Zlatan” (en bland flera fotografer) och “Only the Devil Lives Without Hope” samt kortfilmen ”All Shall Be Well” om en fastighetsskötare på Plantan. 2019 gjorde hon sin regidebut med “Patriotic Highway” – en berättelse om rättvisa och korruption i en av Europas yngsta nationer.

Kvällens schema:
19:00 - Filmstart
20:35 – Samtal med Caroline Troedsson

Fritt inträde!

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!