Doc Lounge Malmö
Past1/32022

Nelly & Nadine

Magnus Gertten, 92 min, Sweden, 2022

Nelly & Nadine

Malmöregissören Magnus Gertten är tillbaka hos Doc Lounge Malmö med en osannolik berättelse om kärlek.

Slutsåld Sverigepremiär

Nelly & Nadine är den osannolika kärlekshistorien om två kvinnor som blir förälskade i varandra på julaftonen 1944, i Ravensbrücks koncentrationsläger. Trots att de skiljs åt under andra världskrigets sista månader så lyckas Nelly och Nadine senare hitta varandra igen och spenderar sedan resten av sina liv tillsammans. 

Under många år var deras kärlekshistoria hemlig, till och med för några av deras närmsta. Nu har Nellys barnbarn, Sylvie, bestämt sig för att öppna Nelly och Nadines många hittills stängda lådor på vinden. Framför henne vecklas en fantastisk historia fram.

→ DJ Besh One har spelat på de största festerna och klubbarna runt om i Skandinavien de senaste årtiondena. Ikväll knyter han an till sina franska rötter och spelar ett ovanligt Besh One-set med franska chansons och de mest romantiska låtarna för att sätta stämningen rätt för kvällen film. Läs mer om Besh One här.

→ Page 28 är en HBTQ-bokhandel och kulturscen som nyss öppnade sin första, egna, fysiska butik - Sverigen enda HBTQ-bokhandel - på Karskronaplan i Malmö. De finns med oss ikväll med ett kurerat bokbord bla med författare som finns med i filmen. Läs mer om Page 28 här.

→ Malmö Museer finns på plats på Babel med en del av utställningen välkommen till Sverige. Läs mer om utställningen här.

→ Om kvällen

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100:- | Student, pensionär 80:- | Doc Lounge Guldkort (400 kr) ger fri entré till alla säsongens ordinarie visningar. Köp här.

→ Om fimen

Speltid: 92 minuter
Språk: Franska, Engelska, Spanska, Svenska | Undertexter: Engelska
Regi: Magnus Gertten

→ Sittplatser

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. 
Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found at our website.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.