Doc Lounge Malmö
Past27/12015

NAS - Time is Illmatic

One9, 74 min, USA, 2014

NAS: Time is Illmatic

Hyllad dokumentär om en av hiphopens största ikoner!

En helkväll i hiphopens tecken med en 2014 års mest uppmärksammade musikdokumentärer. Missa inte denna musikaliska resa från 90-talets New York till dagens hiphopscen! Johanna Nilsson (Amazeballs) och Kelly Tyrrell (Pompa och Ståt) sätter tonerna från dj-båset och live på scen hittas ingen mindre än EGO 380!

2014 var det tjugo år sedan Nas släppte sitt debutalbum »Illmatic«, allmänt omtalat som ett av hiphop-historiens främsta. Genom öppenhjärtiga intervjuer med Nas, hans far och artistkollegor tas vi tillbaka till New York på 90-talet och uppväxten i Queensbridge housing. En tid och plats Nas fångade från asfaltsnivå med en fortfarande oöverträffad språklig virtuositet och närvaro.


Filmen ger oss en inblick i Nas bakgrund, varierade musikaliska influenser - från jazzmuikern Olu Dara till den spirande hiphop-scenen i New York - och om de hinder han stötte på innan han 20 år gammal skrev på det avgörande skivkontraktet. Medverkande i filmen är bland annat Pharrell Williams och Alicia Keys.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Kulturstöd, Film i Skåne, SVT, ABF, Svenska Filminstitutet, Folkets Bio Malmö, WG Film och Babel.

Friends & sponsors