Doc Lounge Malmö
Past3/112015

Monty Python- The Meaning of Live

Roger GraefJames Rogan, 90 min, UK, 2014

Monty Python- The Meaning of Live

Med DOX:ON:TOUR! Gäster: Sissela Benn & Emma Hansson Löfgren. Eftersnack med Marcus Johansson och Kalle Lind

Välkommen till en storartad humorkväll med visning av Monty Python - The Meaning of Live! Följ med bakom kulisserna när Monty Python samlas för första (och sista) gången på 34 år. Deras uppdrag: att sätta upp en makalös liveshow på O2 Arena i London. Försnacket sköts av två av Sveriges bästa komiker, Sissela Benn och Emma Hansson Lövgren (Filippa Bark, Melodifestivalen, Centralskolan) som har lovat att bjuda på sin tolkning av Monty Python. Visningen är ett samarbete med CPH:DOX / DOX:ON:TOUR som för första gången tar sig över sundet och värmer upp inför årets festival med evenemang på olika platser i Skåne. Efter filmen snackar vi humor med Komediklubben Oslipats bästa Marcus Johansson och Kalle Lind

“Both bracingly frank and surprisingly touching” The Metro (London)

“A comic treasure of a film. Five stars.” Mail on Sunday

SYNOPSIS: De brittiska legendarerna i Monty Python har sedan 60-talet fått det att snurra i huvudet på tv-tittare över hela världen. Under förra året samlades de kvarvarande fem medlemmarna för första gången på 34 år och satte upp en sista liveshow i London. Showen, med den galghumoristiska undertiteln 'One Down and Five to Go', bevisar att de fortfarande håller sina huvuden högt och mist varken sin karaktäristiska svarta humor eller självironi. Filmen är inte bara ett intimt dokument över gruppens med- och motgångar över den nästan 50 år långa karriären och en unik invit in i fem komiska geniers hjärnor, utan också ett storslaget avsked av en av världens mest älskade humorgrupper.

GÄSTER #1: SISSELA BENN & EMMA HANSSON LÖFGREN

Kvällen gäster är komikerna Sissela Benn och Emma Hansson Löfgren! De två har under åren synts som många folkkära karaktärer. Vi har bland annat sett dem som de två militanta karaktärerna Haggan och Ludret, men framför allt som Filippa Bark och hennes kompis Monica i programmen Robins och Centralskolan. Tillsammans med Simon Svensson och Jesper Rönndahl utgör de två humorgruppen Einsteins kvinnor.

GÄSTER #2: MARCUS JOHANSSON OCH KALLE LIND

Marcus Johansson är en av Sveriges största komiker och driver tillsammans med Fritte Fritzson humorklubben Oslipat. 
Kalle Lind är en svensk radiopratare och manusförfattare. Han ingick i redaktionen för Sveriges Radio P3:s Hej domstol! (2003-2006), och har också medverkat i P3-program som Holiday (2002), Morgonpasset (2004) och Meningen med allt (2006).

KVÄLLENS SAMARBETE: DOX:ON:TOUR

Förra året lanserade CPH:DOX, Köpenhamns Internationella Dokumentärfilmfestival, projektet DOX:ON:TOUR. Då intog de kulturinstitutioner utanför Köpenhamn med sprillans nya, ögonöppnande dokumentärer, debatter och events. Med stöd från Wonderful Copenhagen och Öresundskommittén kommer festivalen år till Skåne! Från den 28 oktober till den 11 november visas några av CPH:DOX absoluta favoritfilmer från årets festival i Malmö, Lund och Helsingborg.

-----

TID: Den 3 november. Dörrarna öppnar 19.00 // Livefrämträdande 19.45 // Filmstart kl 20.00

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Filmen visas även på Doc Lounge i Lund 10/11. 

Med stöd av: Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet
I samarbete med: Folkets Bio Malmö och Babel.

 

Sissela Benn och Emma Hansson Löfgren

Marcus Johansson

Kalle Lind