Doc Lounge Östersund
Past11/42019

Minding the Gap

Bing Liu, 93 min, USA, 2018

Minding the Gap

POP UP Åre + Skate session + DJ´s

Vår andra och sista Pop Up i Åre för våren blir en riktigt fin en! Vi börjar kvällen på Lokalen med lite hederlig skate, Bing Liu plus team till ära, sedan tar vi oss ner till Mjölkbaren för den Oscarsnominerade dokumentären och ljuvliga toner av musik.

Minding the Gap är inte en skatefilm, men en film om skate, vänskap och behovet av att fly. Vi lär känna tre killar från en amerikansk småstad som tvingas möta vuxenvärlden efter en hård barndom.

Filmskaparen Bing Liu återvänder till sin hemstad i rostbältet i Illinois och söker svar på varför han och hans vänner flydde från sina hem till skaten när de var yngre.

"As a work of nonfiction, it’s stunning; as a piece of storytelling, it’s heartbreaking." - Vox

Vi möter 23-årige Zack när han plötsligt ska bli pappa och 17-årige Keire när han får sitt första jobb - allt för att ha råd med en bil så att han kan lämna den fattiga staden. Det blir en nära skildring av Zacks turbulenta förhållande med sin flickvän och Keires komplicerade relation till sin pappa. 

Filmen sträcker sig över ett decennium och utforskar avståndet mellan fäder och söner och balansgången mellan vad som kan uppfattas som bestraffning och våldsamma övergrepp. Inte minst skildrar den glappet mellan barndom och att bli vuxen.

Film: Minding the Gap (93 minuter)

Språk: Engelska

Regi: Bing Liu

År: 2018

Land: USA

Mer om filmen: https://www.mindingthegapfilm.com/#about

OM EVENTET:
Plats: Lokalen för skate session kl. 18-20. Insläpp Mjölkbaren, övervåningen på Villa Tottebo kl. 20
Film startar: Runt kl. 21
Entré: 70 kr på dörren för alla. Swish

Väl värt att nämna är att Inlandet, Stitch N Stones och Free Spirit Shaking Soul har sponsrat med riktigt schyssta grejor till vinnarna. 

Kvällen presenteras av Doc Lounge Östersund i samarbete med Mjölkbaren, Villa Tottebo, Lokalen, Filmpool Jämtland, Region J/H och Studieförbundet Sensus.