Doc Lounge Växjö
Past7/22019

Minding the Gap

Bing Liu, 93 min, USA, 2018

Minding The Gap

En film om skate, maskulinitet, flykt och att behöva bli vuxen.

Minding the Gap är inte en skatefilm, men en film om skate, vänskap och behovet av att fly. Vi får möta tre unga män från en amerikansk småstad som tvingas möta vuxenvärlden efter en hård barndom. Dessutom Livemusik och förfilm från Bryggeriet!

Filmskaparen Bing Liu återvänder till sin hemstad Rust Belt och söker svar på varför han och hans vänner flydde sin hem, till skaten, när de var yngre.
Vi möter 23-årige Zack när han plötsligt ska blir pappa och 17-årig Keire när han får sitt första jobb - allt för att ha råd med en bil så att han kan lämna staden. Det blir en nära skildring av Zacks kaotiska förhållande med sin flickvän och Keires inre kamp med rasidentitet och den komplicerade relationen till hans avlidne far.

Filmen utforskar avståndet mellan fäder och söner, balansgången mellan vad som uppfattas som bestraffning eller våldsamma övergrepp. Inte minst skildrar den glappet mellan barndom och att bli vuxen. 

Information in English - Information about Doc Lounge and our films in English can be found on our website: www.doclounge.se/films