Doc Lounge Umeå
Past5/22019

Minding the Gap

Bing Liu, 93 min, USA, 2018

Minding the gap

Tre unga mäns finner varandra medan de flyr från familjeproblem.

Äntligen dags för säsongspremiär! Sedan vi hördes sist har vi planerat ett gäng riktigt roliga visningar som vi knappt kan vänta på att dela med er! Men vi börjar med en visning av bästa Minding the Gap på Gröna Älgen den 5:e februari.

18:30 Insläpp/DJs börjar spela
20:00 Huvudfilmen 'Minding the gap' börjar

Inträde: Valfritt!

FILM: Minding the Gap
Denna oscarsnominerade debut har fått strålande recensioner för sin känsliga och nära porträttering av tre unga män som tack vare sitt skateintresse får möjlighet att förstå och bearbeta sina erfarenheter av våld i nära relationer. Läs mer om filmen och titta på trailern här: https://www.mindingthegapfilm.com/#about


FÖRFILM: iPhonesommar Vol. 4
iPhonesommar Vol. 4 ger en inblick i vardagen hos Skellefteå kommuns brädburna befolkning under den gångna sommaren. Detta vävs samman med tretton år gamla mobilfilmer som visar korta ögonblick av sattyg och lek genom linsen på en Nokia 5300. Tillsammans blir det ett lågupplöst äventyr från tvåstegstrappan i Byskes församlingshus, via Hagaplazan, fram till Giraffens betongböjar och dansgolv.

DJ: Det Börjar Med Oss
Det Börjar Med Oss gör en fantastisk insats för jämställdhetsarbetet och för mäns hälsa. Genom att göra #killmiddag i Umeå har de kunnat hjälpa män diskutera sina relationer, sin hälsa och sin roll i arbetet för ett mer jämställt samhälle. Efter filmen kommer publiken få möjlighet att prova på #killmiddag-konceptet och reflektera kring filmen på ett, förhoppningsvis, givande sätt.

Filmen visas med engelska undertexter. Varmt välkomna!

Kvällen stöttas av fantastiska Film i Västerbotten och Studiefrämjandet Umeå!