Doc Lounge Malmö
Past5/22019

Minding the Gap

Bing Liu, 93 min, USA, 2018

Minding the Gap

En film om skate, maskulinitet, flykt och att behöva bli vuxen.

Minding the Gap är inte en skatefilm, men en film om skate, vänskap och behovet av att fly. Vi får möta tre unga män från en amerikansk småstad som tvingas möta vuxenvärlden efter en hård barndom. Dessutom Livemusik och förfilm från Bryggeriet!

Filmskaparen Bing Liu återvänder till sin hemstad Rust Belt och söker svar på varför han och hans vänner flydde sin hem, till skaten, när de var yngre.
Vi möter 23-årige Zack när han plötsligt ska blir pappa och 17-årig Keire när han får sitt första jobb - allt för att ha råd med en bil så att han kan lämna staden. Det blir en nära skildring av Zacks kaotiska förhållande med sin flickvän och Keires inre kamp med rasidentitet och den komplicerade relationen till hans avlidne far.

Filmen utforskar avståndet mellan fäder och söner, balansgången mellan vad som uppfattas som bestraffning eller våldsamma övergrepp. Inte minst skildrar den glappet mellan barndom och att bli vuxen.

→ FÖRFILM: DORKZONE
Innan kvällens film kommer vi dessutom få njuta av livemusik från Astrid Melén Perception från Fridhems Folkhögskola, och blir det förfilm - DORKZONE! En kortfilm som presenteras av Bryggeriet.

→ L I V E : ASTRID MELÉN PERCEPTION
Astrid Melén Perception är ett soloprojekt med musik skapad av pianisten, vokalisten och låtskrivaren Astrid Melén. Soul, indiepop och jazz i ett potpurri - hälften elektroniskt, hälften akustiskt. Det är färgstarka och moderna kompositioner framförda på vokalpedaler, piano, synthar och drumpads blandat om vartannat. Med sig på scen den här gången har hon Martin Liljeroth på elektroakustiskt slagverk och Albin Andersson på elbas. Tillsammans framför de innehållsrika melodier med målande texter - i det här projektet lämnas ingen lyssnare oberörd.

→ OM KVÄLLEN:
VAD: Visning av Minding the Gap + livemusik och förfilm
NÄR: 5 februari
DÖRRAR: 19.00 - filmen startar: ca 20.00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: kulturcentralen.se

→ OM FILMEN
Längd: 93 minuter
Språk: Engelska (inga undertexter)
Regi: Bing Liu
År: 2018
Land: USA

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang.
Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

→ Tillgänglighet:
Babel är rullstolsanpassat, det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna.
Textning av våra filmer varierar. Se varje enskild evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

→ INFORMATION IN ENGLISH
Information about Doc Lounge and our films in English can be found on our website: www.doclounge.se/films

Mer information Doc Lounge Malmös program: www.doclounge.se/malmo
Doc Lounge Malmö drivs i samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.