Doc Lounge Göteborg
Past28/92021

Marisol

Stefan BergAmanda Erixon Ekelund, 70 min, Sweden, 2021

Marisol

Från sambafotboll och hamnarbetare till ångestfyllda barndomsminnen och kluven identitet. När Malmöförfattaren Fredrik Ekelund kommer ut som Marisol öppnas en ny värld, där en delad personlighet trots allt kan bli hel.

Vid 64 års ålder kommer Fredrik Ekelund ut som transvestit och blir Marisol M med offentligheten. I alla fall till viss del. Marisol börjar leva ett skuggliv i Köpenhamn tillsammans med andra personer på transspektrat. Här, bland likasinnade, kan den nu tudelade malmöförfattaren fly sin maskulinitet och leva ut hela sin person.
Men hur ska Marisol bli en naturlig del av vardagslivet i Malmö? Det nya livet i Köpenhamn tär på krafterna, ett traumatiskt barndomsminne gör sig påmint och barnen börjar ifrågasätta vem deras pappa egentligen är. Kan man vara två personer samtidigt? 
 
Stefan Berg, som senast visade sin film Leslie brinner på Doc Lounge har tillsammans med Amanda Eriksson Ekelund skapat en nyfiket inkännande film om att möta sitt inre jag och aldrig sluta växa.

FÖRFILM: Eva och Ramona av Minka Jakerson
När Eva som barn sätts på tåget från Sverige ner till Östtyskland anar hon inte hur mycket den sommaren ska komma att betyda. Här träffar hon Ramona och deras vänskap blir livsomvälvande för dem båda två, en vänskap som i backspegeln ekar av både det stasistyrda livet i Östtyskland och den svenska naiviteten.
Filmen är en del av Doc Lounge Locals 2021.

OBS! Visningen sker i Folkteaterns Foajé!

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: 18:30. Dörrarna till Folkteaterns Foajé öppnar 18:30. Baren på Folk är öppen från 17:00.
PLATS: Folkteaterns Foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Doc Lounge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har du symtom på covid-19? Stanna hemma.

Friends & sponsors