Doc Lounge Göteborg
Past17/92019

Marianne & Leonard: Words Of Love

Nick Broomfield, 102 min, USA, 2019

Marianne & Leonard: Words of Love

Höstsäsongen drar igång med kärlek, musik och Leonard Cohen!

OBS! SLUTSÅLT!

Välkommen på en exklusiv förhandsvisning av höstens hetaste musikdokumentär!

"Marianne and Leonard – Words of Love" är en vacker men också tragisk kärlekshistoria mellan musikikonen Leonard Cohen och norska Marianne Ihlen. Marianne är kvinnan som kom att följa Leonard genom hela hans musikaliska karriär  och var inspirationen bakom flera av de mest kända låtarna.

Deras kärlekssaga började på den idylliska grekiska ön Hydra under 1960-talet där Marianne och Leonard var en del av en bohemisk gemenskap bestående av artister, författare och musiker. Filmen fokuserar på deras relation, från de härliga dagarna på Hydra och en tid av fri kärlek och öppna relationer, till hur deras kärlek fick Leonard att utvecklas till en framgångsrik musiker.

Har du någon gång undrat vem låten “So long Marianne” handlar om? Nu får du svaret!

 

→ FÖRFILM, DOC LOUNGE LOCALS: ABSENT REFERENT
Regi: Riikka Gröndahl
En grupp människor sitter och tittar i din riktning. Ansiktsuttrycken varierar från nyfikenhet till avsky. En del blundar eller vänder bort sina huvuden. Några tittar utan att blinka. I Riikka Gröndahls kortfilm Absent Referent utforskas samspelet mellan människor och djur i en specifik, vetenskaplig miljö, och hur olika människor betraktar och diskuterar den här sortens bilder.


→ DJ: Anna Maria Engberg

Dörrarna in till Lilla Scen, och bioduken, öppnar kl 18.30 men joina oss gärna redan kl 18! Då drar nämligen Anna Maria Engberg igång musiken och stämningen i Folks bar. Anna är musiker, kompositör och scenkonstnär främst verksam i Göteborg. I Leonard Cohens mörker och enkla men drivande melodier har hon känt sig hemma sedan tonåren. Anna har också tolkat Cohen flertalet gånger i olika sammanhang som soloartist och med scenkonstkollektivet Sisters Of.

Och! Anna är högaktuell i höst då hon släpper nytt album med sitt soloprojekt A.M.E. samt skriver musik till Hagateaterns uppsättning "Öppna Kontorslandskap".


→ OM FILMEN

Land: USA
Längd: 102 minuter
Regi: Nick Broomfield
Filmen går upp på bio över hela landet den 11 oktober.

 

Filmen visas på Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar). 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF. 

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Mingel till Cohen-doftande musik i Folks bar mellan 18 och 19! Dörrarna in till Lilla Scen öppnar kl. 18:30, och filmstart är kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Friends & sponsors