Doc Lounge Lund
Past9/112010

Män som simmar

Dylan Williams, 72 min, Sweden, 2009

Män som simmar

Doc Lounge goes Lunds Konsthall

Humoristisk och rörande dokumentär, videokonst, stenkakor och en stor glad överraskning. Så ser kvällens Doc Lounge på Konsthallen ut.

DJ: Andreas Ingefjord vevar igång stenkakespelaren.

EXTRA: Passa på att kolla in delar av den pågående utställningen av Michel Auder innan filmen. Michel Auder är kanske mest välkänd som skildrare av de konstnärliga kretsarna kring Andy Warhols Factory i sjuttiotalets New York. På konsthallen i Lund kan du se ett urval av hans videoinstallationer och konstfilmer.

Obs! Det kommer tyvärr inte serveras mat på  konsthallen men vin och öl finns för den törstige.

Stockholm Konstsim Herr består av en grupp medelålders män som arbetar som lärare, lokförare, arkivarier, kötthandlare och chefer. Inspirerade av Esther Williams synkroniserade simtekniker från 50 talet bildar de tillsammans en klubb.

Att simma konstsim blir ett andningshål i en tillvaro som annars känns full av stress och krav. Poolen blir en oas där de  kan flyta, leka och komma ihåg att allt en gång möjligt. Men en dag upptäcker de att de inte är ensamma i världen och genast slår tävlingsinstinkten vid och de  anmäler sig till världsmästerskapen i manligt konstsim. Det som började som ett skämt en sen kväll på en bar utvecklar sig snart till något på blodigt allvar.

En film om synkroniserad simning och konsten att bli 40 helt enkelt.