Doc Lounge Varberg
Past14/12016

Men Who Dance

Susanne Svantesson, 73 min, Sweden, 2015

Män som Dansar - TRAILER - en film av Susanne Svantesson from Krapsan Produktion on Vimeo.

Män som dansar

Regissörsbesök & Dansföreställning!

Vi visar den underbara filmen om ett gäng äldre män på Gotland som börjat dansa! Filmens regissör Susanne Svantesson är på plats och håller Q&A med publiken! Dessutom gästas vi av medlemmarna i gruppen Dansa för Livet som är mellan 67 och 96 år gamla!

OBS! Tidig start på kvällen!
18.30 Mingel I 19.00 Dansföreställning + workshop I 19.30 Film I 20.45 Q&A med regissör

Film: Män som dansar 

”Man ska i livet utsätta sig för primörer. Det man kommer ihåg är dom här grejerna man gjorde första gången!” - dansande senior

En trädgårdsmästare, en bonde, en professor… En är ung, de andra äldre… Män som dansar är en dokumentär om några män på Gotland som börjat dansa. Männen började först träna modern dans för att hålla uppe konditionen och rörligheten – och som en rolig grej. Men ett år senare har dansklasserna utvecklats till en hel dansföreställning.

Män som dansar är en film om dans. Men det är också en film om nyfikenhet och mod, en film om att vilja, våga och att göra.

Regi: Susanne Svantesson I Land: Sverige I Språk: Svenska I Text: Ingen I Längd: 1 tim 13 min

Gäst: Regissör Susanne Svantesson

Filmens regissör Susanne Svantesson gästar oss denna kväll och berättar om filmen och svarar på era frågor!

Extra: Dansgruppen Dansa för Livet

Innan filmen gästas vi av dansgruppen Dansa för Livet från Halmstad. Dansarna i gruppen är mellan 67 och 96 år gamla, och dansar så kallad expressiv dans - något helt annat än sällskapsdans eller folkdans! De bjuder på sin föreställning och efterföljande workshop där du kan delta!

Gruppen leds av Hugo Tham, frilansartist med 35 års erfarenhet inom svenskt teaterliv och numer utvecklare på Region Halland. Dansa för Livet bildades i somras för att skapa ett invigningsnummer för en nationell konferens om kultur i äldreomsorgen. Träffpunkten Alla Hjärtans Hus i Halmstad fick frågan att skapa detta dansnummer ihop med Hugo Tham. Gruppen har sedan uppträtt på flera platser och nu är det vår tur att få hit dem!

Dansgruppen har också skapat en grogrund i Halländska kommuner för att pröva arbetssättet med expressiv dans som en del av de nya aktiviteter som erbjuds äldreomsorgen genom Hallands bildningsförbund. 

Foto nedan av Mymmel Blomberg

Regissör Susanne Svantesson

Dansgruppen Dansa för Livet / Postbaletten