Doc Lounge Malmö
Past27/112018

Man Made

T Cooper, 93 min, USA, 2018

MAN MADE Teaser from Man Made on Vimeo.

Man Made

Bodybuilding, transitioner och queera berättelser samlas i en hjärtvärmande skildring av fyra transmäns resa mot världens enda bodybuilding-tävling för transpersoner!

För männen i Man Made handlar det inte om att vinna - det handlar om att bli sedda. Man Made är en stark berättelse om fyra transpersoners liv, kamp, vinster och öden. Huvudpersonerna är, liksom regissören T Cooper, uppvuxna kvinnor, men lever nu som män, och filmen låter oss följa med de olika personernas resa mot att ta de första stegen in på scenen på Trans FitCon i Atlanta, den enda bodybuilding tävlingen för transpersoner. I filmen skildras de olika vägar som Rese, Dominic, Kennie och Mason tar för att nå målet och ämnen som kön, maskulinitet, mänsklighet och kärlek är oundvikliga och minst sagt berörande

“Intimate... touching... an affecting portrait of four transgender men... [with] a traditional sports movie climax.”
—The Hollywood Reporter

Gäster:
Kvällens djs är LGBTQ STudents Malmö, dom kommer vara på plats för att spela sina bästa tunes, men också informera om sin verksamhet på Malmö Universitet. Representanter för Trans- och Tjejjouren kommer också finnsas på plats för att dela ut infomation om vart du kan vända dig om du behöver stöd, prata av dig eller hjälp av något slag. Efter filmen kommer vi ha ett samtal med Andi Malm, queer- och transaktivist. Andi är en av personerna bakom initiativet Queer Kallis och aktiv inom den nystartade organisationen Transhälsan. 

Har en frågor eller funderingar och vill komma i kontakt med någon av kvällens gäster, går det fint att kontakta dem via Facebook eller mail! 
⚡LGBTQ Students Malmö: lgbtq@karen.mah.se
⚡Trans- och Tjejjouren: info@tjim.se 
⚡Transhälsans arbete: info@transhalsan.se webb: www.transhalsan.se

Om MAN MADE:
Man Made är en stark berättelse om fyra transpersoners liv, kamp, vinster och öden.
Huvudpersonerna är, liksom regissören T Cooper, uppvuxna kvinnor, men lever nu som män, och filmen låter oss följa med de olika personernas resa mot att ta de första stegen in på scenen på Trans FitCon i Atlanta, den enda bodybuilding tävlingen för transpersoner. I filmen skildras de olika vägar som Rese, Dominic, Kennie och Mason tar för att nå målet och ämnen som kön, maskulinitet, mänsklighet och kärlek är oundvikliga och minst sagt berörande. Man Made är en karaktärsinriktad, intim film om tävling, men också en unik berättelse om social rättvisa. Den talar om hur vi alla väljer att definiera och omforma oss, både figurativt och bokstavligt. Vi får följa dessa personers emotionella och fysiska resor när de navigerar genom livet som män, trots de risker som finns iochmed det nuvarande sociala och politiska klimatet. 

Förfilm Oh body where are you going?:
Kvällen bjuder även på förfilm - en film om kropp, dans och rörelser, en kortfilm av den malmöbaserade fotografen och filmaren Olle Enqvist. Den är skapad inom ramen för projektet Dans I Blekinge. Kvällens visning av "Oh body where are you going?" är en specialklippt version - bara för oss på Doc Lounge!

Praktiskt info:
TID: Dörrar öppnar kl 19.00 - filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: Ordinarie pris: 80 kr // Student/pensionär: 60 kr
DOC LOUNGE GULDKORT: 350 kr (ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.)
Läs mer om Doc Lounge Malmös program här

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.
Doc Lounge Malmö drivs i samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.