Doc Lounge Stockholm
Past26/82016

Maggie in Wonderland

Ester Martin BergsmarkMark Hammarberg, 72 min, SwedenFinland, 2008

Maggie vaknar på balkongen + Ni ska se att jag har rätt

★ Ensamhet & organisering ★ Utomhusbio hos MDEMC & Ester Martin Bergsmark

Doc Lounge Stockholm kikar in hos produktionsbolaget MDEMC och regissören Ester Martin Bergsmark på Brännkyrkagatan 13 för att tillsammans med filmskaparna visa film om ensamhet och organisering i nyliberalismens tidevarv. 

18.30 Välkomna in på gården, grillen är tänd och ölen billig
19.45 FILM: ”Maggie vaknar på balkongen” (72 minuter)
21.30 FILM: ”Ni ska se att jag har rätt” (45 minuter)

I år flyttade filmskaparna Ester Martin Bergsmark, Marta Dauliūtė och Elisabeth Marjanović Cronvall in i nya kontorslokaler vid Slussens branta kullerstensbackar. Vi på Doc Lounge tycker att det är hög tid att hälsa på! 

På fredag bjuder vi därför tillsammans med filmskaparna in till grill och utomhusvisningar på deras innergård. 

Vi kommer se MDEMC-produktionen "Maggie vaknar på balkongen” av Ester Martin Bergsmark och ”Ni ska se att jag har rätt” i regi av Saga Gärde. Två filmer som ställer orden »individ« och »kollektiv« mot varandra. Två filmer som frågar hur en överlever i samhällsmarginalen, utanför kollektivet och hur en mitt i kollektivets kamp kan lämnas ute i kylan. 

Efter filmerna fortsätter kvällen med grill, öl och musik. Ta med cash/swishkonto för MDEMC har utlovat billig öl och vin. Dessutom bjuder vi på korv och marschmallows. Kom ensam eller med andra och umgås en av sommarens sista varma kvällar. 

//Maggie vaknar på balkongen// 
Ester Martin Bergsmark, 2008, 72 min
Svenskt tal
» Maggie matchar alltid klackskorna med baskern och älskar guld. Hon bor på femtonde våningen i en förort till Malmö. På balkongen ligger rester kvar från hennes förflutna. Under en golfbag, bredvid ett travkvitto från 1999, ligger en duva som hon dödat när hon inte kunde sova. Filmen visar ett samhälle där olika verkligheter lever vid sidan av varandra. 
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=60cwgrMS3Kw

//Ni ska se att jag har rätt// 
Saga Gärde, 2016, 45 min
Svenskt tal med engelsk textning.
» Kollektivet är det enda egentliga maktverktyget. Magnus är busschaufför och facklig företrädare för Kommunal. Hans politiska engagemang blir starkare i samma takt som antalet fackliga ärenden ökar när sveriges arbetsmarknad avregleras. Vad händer om facket förlorar sin möjlighet att säkra trygga arbetsförhållanden och förutsättningar för att leva ett värdigt liv? Vad gör det med människorna?
Trailer: www.niskase.se

Doc Lounge Stockholm är en visningsklubb för dokumentärfilm som huserar på baren Laika i Hornstull. Utvalda dokumentärer ramas in av konst, musik och samtal och under kvällarna håller både bar och kök öppet. Ibland dyker Doc Lounge Stockholm upp med platsspecifika visningar i utmanande miljöer och gästspel på festivaler och museum. För ungdomar arrangeras film visningar med regissörsbesök på bibliotek, ungdomsgårdar och skolor runt om i Stockholms län.

Visningen sker med stöd av Filmregion Stockholm-Mälardalen och är en del av deras projekt "Popup Cinema": http://www.frsm.se/2016/06/popup-cinema/.