Doc Lounge Varberg
Past17/92020

Maddy the Model

Den flerfaldigt prisbelönta regissören Jane Magnusson är tillbaka med filmen om världens första supermodell med Downs syndrom.

Madeline “Maddy” Stuart är världens första supermodell med Downs Syndrom och har tagit catwalks från New York till Dubai med storm. En resa som krossat inte bara modevärldens skönhetsnormer, utan kanske mest av allt skakat om hur samhället ser på våra funktionsvarierande kroppar och vad de kan åstadkomma. Maddy är inte bara en celebritet på olika modeveckor, utan en inspirerande och sprudlande kraft för förändring.

Det är 2015 när Maddy för första gången kliver upp på catwalken på New York Fashion week. Men resan dit har inte varit enkel. När Maddy föddes var det få som trodde att hon ens skulle överleva. Hennes mamma Rosanne råddes, inte bara av sjukvården, utan också av sina nära och kära, att lämna bort sin nyfödda dotter. Hon skulle aldrig få ett värdigt liv.

Men Rosanne vägrade lyssna och har sedan dess dedikerat sitt liv åt Maddy och kampen för att Maddy och andra personer med funktionsvariationer ska inkluderas och få en chans att leva sina drömmar. För Maddy vill få möta nya människor, glänsa på catwalken och visa upp sig för världen. Precis som vilken annan tonåring som helst!

OM FILMEN
Titel: Maddy the Model
Regissör: Jane Magnusson
Land: Sverige
År: 2020
Språk: Engelska
Längd: 92 minuter

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna öppnas kl. 18:00, och filmen börjar kl. 19:00.
Innan filmen får vi musikunderhållning av Mathias Melo.