Doc Lounge Varberg
Past6/122018

Leva. Älska

Med regissörbesök!

2013 öppnade världens första seniorboende för HBTQ-personer, Regnbågen, på Gärdet i Stockholm. ​Agneta, Ingbritt och Thomas flyttar in.

2013 öppnade världens första seniorboende för HBTQ-personer, Regnbågen, på Gärdet i Stockholm. ​Agneta, Ingbritt och Thomas flyttar in. De har alla haft drömmar och begär i en tid av förtryck och begränsningar. När de flyttar in på Regnbågen öppnas nya rum i deras världsbild och inre. För första gången i sina liv hittar de hem och börjar leva mer. Älska sig själva lite mer.

När människor som identifierar sig som homosexuella flyttar in på äldreboenden tvingas de ofta in i garderoben igen efter en livslång kamp för att få leva öppet. Regnbågen på Gärdet i Stockholm är världens första seniorboende för HBTQ-personer. Syftet är att erbjuda trygghet, gemenskap och välbefinnande på ålderns höst för personer som ofta upplevt marginalisering och utanförskap i samhället.

Leva. Älska är regisserad av Mette Aakerholm Gardell (Min stolta far och Ingen man i sikte) och producerad av Stina Gardell (Jag är Ingrid, Silvana – Väck mig när ni vaknat) för Mantaray Film.

Eftersamtal med regissören och inbjudna gäster efter filmen.