Doc Lounge Göteborg
Past10/32020

Lessons Of Love

Malgorzata GoliszewskaKasia Mateja, 74 min, Poland, 2019

Lessons of Love Trailer from Autlook Filmsales on Vimeo.

Lessons of Love // Anna&Martin och Kören

Kan du bli kär igen när du är 69 år?

Fritänkande Jola flyr sin våldsamma man i Italien och mitt under en danslektion i Polen hittar hon en ny, varm famn. Kan Jola släppa sitt gamla liv och omfamna kärleken på nytt?

Malgorzata Goliszewska och Kasia Matejas debutfilm, i samarbete med HBO Europe, fick strålande världspremiär på filmfestivalen IDFA 2019. Filmen är ett ärligt och nära porträtt av en polsk kvinna som bygger upp ett nytt liv i sin gamla hemstad efter att ha separerat från sin våldsamma man efter 45 år.

Jola firar livet! Hon tar sånglektioner, sjunger om kärlek, lagar sitt trasiga tak och lär sig dansa. Men konservativa krafter omger henne och rättfärdigar hennes våldsamma mans beteende. De är ju fortfarande gifta, borde hon återvända? 

→ Förfilm: MAXIGRILLEN av Malin Martinsson
Varje kväll lyser lamporna inne på Maxigrillen och där inne sitter de och tjôtar gôtt - männen. De tycks ha en kravlös gemenskap som känns befriande. Men hur ska Malin göra för att som kvinna få vara med? Och vad är det egentligen hon söker? Följ med till ett av Göteborgs lokala stammishak för en studie i en alldeles speciell typ av manlig vänskap, bortom bärs, bröl och bollspel.
Filmen är en del av Doc Lounge Locals, Doc Lounge Göteborgs satsning på lokala filmskapare.


→ LIVE: ANNA&MARTIN OCH KÖREN
Anna&Martin och Kören har på 5 år vuxit från 15 till drygt 100 medlemmar och gjort spelningar på bland annat Kulturkalaset och Göteborg Film Festival. De sjunger kända och okända pop/rocklåtar i nya arrangemang. Det är högt i tak, med mycket humor, glädje och Kärlek!


→ OM FILMEN
Regissör: Malgorzata Goliszewska och Kasia Mateja
Land: Polen
År: 2019
Längd: 74 min
Språk: Polska
Undertexter: Engelska

Filmen visas på Folkteaterns Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30, men du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Friends & sponsors