Doc Lounge Malmö
Past15/92020

Lessons Of Love

Malgorzata GoliszewskaKasia Mateja, 74 min, Poland, 2019

Lessons of Love Trailer from Autlook Filmsales on Vimeo.

Lessons of Love

Ett frigörande porträtt av 69-åriga Jola som återupptäcker sig själv och sitt liv.

Fritänkande Jola flyr sin våldsamma man i Italien och mitt under en danslektion i Polen hittar hon en ny, varm famn. Kan Jola släppa sitt gamla liv och omfamna kärleken på nytt?

Malgorzata Goliszewska och Kasia Matejas debutfilm, i samarbete med HBO Europe, fick strålande världspremiär på filmfestivalen IDFA 2019. Filmen är ett ärligt och nära porträtt av en polsk kvinna som bygger upp ett nytt liv i sin gamla hemstad efter att ha separerat från sin våldsamma man efter 45 år.

Jola firar livet! Hon tar sånglektioner, sjunger om kärlek, lagar sitt trasiga tak och lär sig dansa. Men konservativa krafter omger henne och rättfärdigar hennes våldsamma mans beteende. De är ju fortfarande gifta, borde hon återvända?

En berättelse om separation, kärlek, familj och att bryta normer

Förfilm: “Vi två” 
Love-Erik Hjertberg/Kortdokumentär/10 min/Svenskt tal

Denna intima kortdokumentär är fylld av känslor som gör en glad och matt på samma gång. I en lägenhet hanteras både förälskelser som brustna hjärtan och påminner oss om vardagen som pågår utanför. Samtidigt som tittaren får ta del av en kärleksfull porträttering av ett vuxet syskonskap vi sällan ser. Vinnare av Doc Lounges pris för bästa dokumentär, som delas ut av Doc Lounge Göteborg samt Folkets Bios Distributions-pris på Frame Filmfestival 2019.

DJ: Mademoiselle Carousel 

Vad säger ni, ska vi inte ta och lyxa till det med lite finkläder och coctails denna tisdag!? Jola hade gillat det!

→ Var, när, hur:

Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00

Plats: Babel, Spångatan 38

Biljetter: endast förköp via Kulturcentralen där biljetterna säljs fram till två timmar innan eventet startar.

→ Sittplatser:

Vi har 50 tillgängliga platser på eventet. Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det. Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap, beställ sittande vid borden och hjälp oss att undvika all form av trängsel. Är ni sjuka eller uppvisar minsta symptom så ber vi er att stanna hemma.

→ Tillgänglighet:

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se

En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.