Doc Lounge Göteborg
Past16/102018

Leslie on Fire

Stefan Berg, 82 min, Sweden, 2018

LESLIE ON FIRE - Trailer from Berg Images on Vimeo.

Leslie Brinner + Mushtaq (Live!) - Fri entré

Kvällen är ett samarbete med Västra Götalandsregionen, Individuell människohjälp och Röda korsets ungdomsförbund. Filmen visas med både svenskt tal och svensk undertext så att alla, oavsett om du är ny i Sverige och vill öva på språket eller om du bott här hela ditt liv, kan förstå.

OBS! Visningen är gratis, men föranmälan krävs. För att anmäla dig: maila för- och efternamn till gbg@doclounge.se OBS!

Det är tidigt 2000-tal och Leslie Tay är 14 år. Han bor i Sofielund, “Seved”, i Malmö och drömmer om att bli “riktigt stor i musikindustrin”. Istället hamnar han snett och ses som “the most fucked up kid” i området och barnet inga föräldrar vill att deras egna barn ska umgås med.

13 år senare har han samarbetat med både Silvana Imam och Cherrie och jobbar med sitt livs största projekt: inspelningen av sitt efterlängtade debutalbum. Han befinner sig inom genren RnB, en genre präglad av passion och känslighet, och sjunger på svenska. De intima låtarna kontrasterar starkt mot den norm som regerade i uppväxtens Malmö, där var det svårt att prata om känslor och viktigt att hålla en hård yta.

Leslie Brinner är ett närgånget porträtt av en av Sveriges starkast lysande RnB-stjärnor och en film som med en finkänslig skörhet skildrar drömmar och kreativitet samt utmanar normer kring manlighet.

 

Live: MUSHTAQ
”Quiamat E Rapp” betyder rappens domedag. Från och med nu kan all annan rap raderas – det här är viktigt på riktigt. Skivan i sig är unik, det är den första hiphopskivan i världshistorien som är skriven och framförd på dari av en och samma artist. Den 16 oktober spelar den 19-åriga Göteborgsrapparen på Folkteaterns Lilla Scen!

Lyssna på världens första hiphop-album på dari här: https://open.spotify.com/album/7Fs0OAJG9VcGqKb31yQDjF?si=xoMRlMaSQgO4qpN7IfBInw

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF och Folkteatern.  

Dessa kvällar finns möjlighet att ta med sitt glas från baren in i salongen. Möblering: Dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna in till foajén öppnar kl. 18:30, du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00
PLATS: Folkteaterns lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
 

Friends & sponsors