Doc Lounge Växjö
Past13/32019

Leslie on Fire

Stefan Berg, 82 min, Sweden, 2018

LESLIE ON FIRE - Trailer from Berg Images on Vimeo.

Leslie Brinner

Tio år efter att dokumentärfilmen "Leslie – Killen som kommer att glänsa" släpptes så är Stefan Berg tillbaka med uppföljaren Leslie Brinner.

I den nya dokumentärfilmen får vi följa låtskrivaren och artisten Leslie Tay under de 15 senaste åren av hans liv. Från uppväxten på Sofielund i Malmö till Stockholms salonger och musikindustri, från en miljö där killar inte visar känslor till en som kräver sårbarhet.

Leslie Tay står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp på Sofielund i Malmö och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen är tillgång till känslorna något han behöver i sitt skapande. Med ett material som spänner över 15 år följer vi Leslie på väg mot genombrottet som artist och målet att bli älskad för sin musik. En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod, och skapandets frigörande kraft. Filmen är från 13 år.

Stefan Berg fångar det känsliga och sårbara hos Leslie, och hur det spelar in i hans kreativa process och utveckling som man och människa. Leslie Brinner behandlar frågor om mansrollen på ett genuint sätt som både gör det lätt för publiken att knyta an och öppna upp för samtal.I filmen medverkar bland andra musiker som Silvana Imam och Cherrie.

OM FILMEN

Längd: 82 min

Regi och foto: Stefan Berg

Land: Sverige

Åldersgräns: 13 år

 

Filmsamtal efter filmvisningen. Mer info inom kort.

Arrangörer: Doc Lounge Växjö, Regionteatern Blekinge Kronoberg, ABF Södra Småland och Tallgårdens bibliotek för Växjö kommun.