Doc Lounge Malmö
Past30/102018

Leslie on Fire

Stefan Berg, 82 min, Sweden, 2018

LESLIE ON FIRE - Trailer from Berg Images on Vimeo.

Leslie Brinner

En exklusiv förhandsvisning!

Tio år efter filmen Leslie - Killen som kommer att glänsa är Malmöregissören Stefan Berg tillbaka med en ny, efterlängtad dokumentärfilm och ett nära porträtt av artisten Leslie Tay.

”Det här är mitt största och kanske viktigaste filmprojekt någonsin. Det är en hisnande berättelse om en mycket begåvad artist och en komplex och karismatisk person”,  - Stefan Berg, regissör.

Leslie Tay står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp på Sofielund i Malmö och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen är tillgång till känslorna något han behöver i sitt skapande.
Med ett material som spänner över 15 år  följer vi Leslie på väg mot genombrottet som artist och målet att bli älskad för sin musik. En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod, och skapandets frigörande kraft. Lesliebrinner kommer distubieras av Doc Lounge, vilket vi är mycket stolta över och att filmens svenska biografpremiären går av stapeln den 9 november. Så detta är alltså en exklusiv förhandsvisning.

Denna kväll är det dubbelt upp i filmer om Malmö och triss i regissörsbesök, Stefan Berg (Leslie Brinner) samt Johannes Rydinger och Sadik Salem (Swedish dream). Som förfilm kommer kortfilmen Swedish Dream visas, vinnaren i dokumentärfilmskategorin under Pixels kortfilmsfestival 2018. På scen komemr vi även ha  Mehdi, en av personerna från Swedish Dream. Mehdi kommer framföra en av sina låtar Live,

OM KVÄLLEN
FÖRFILM:
Swedish dream
LIVE: Mehdi från Swedish Dream
TID: Dörrar öppnar kl 19.00 - filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: Ordinarie pris: 80 kr // Student/pensionär: 60 kr
DOC LOUNGE GULDKORT: 350 kr (ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.)

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.
Doc Lounge Malmö drivs i samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

 

Friends & sponsors