Doc Lounge Malmö
Past9/42019

Last Breath

En sann historia om en dykares omöjliga kamp för överlevnad

En djupdykning ner under havets yta och en sann berättelse om en yrkesdykares otroliga kamp. Last Breath är en känslofylld dokumentär som bygger på exklusivt material filmat av dykarna själv.

En undvattensthriller från Nordsjön - ett av våra farligaste hav.
Last Breath är sann historia om en dykares omöjliga kamp för överlevnad. En djupdykning ner under havets yta och en sann berättelse om en yrkesdykares otroliga kamp. Last Breath är en känslofylld dokumentär som bygger på exklusivt material filmat av dykarna själv.

→ GÄST:
Kvällen gästas av Per Dufwa, en yrkesdykare med mångårig erfarenhet som dykare och dykledare. Per har jobbat lite överallt bla. på Svalbard, Barents havet, Norska ishavet och även i Nordsjön. Efter filmen kommer vi ha ett samtal där vi pratar lite mer om vad det kris av en person att jobba under dessa omständigheter och hur man väljer ett så pass riskfyllt arbete.

→ DJ:
Kvällens dj är en utav våra flitgaste besökare - ingen mindre än fotograf och filmaren Olle Enqvist! Han har lovat att bjuda på undervattenslåtar av bästa slag!

→ OM FILMEN:
En yrkesdykare blir strandad på havsbottnen med endast 5 minuter syre kvar i tuberna. Och räddningen minst 30 minuter bort. Med tillgång till exklusivt och hisnande filmmaterial från dykarna hjälmkameror har Last Breath blivit en av årets est hårresande filmer. Det här är den sanna historien om en mans omöjliga kamp för överlevnad. Det är Touchig the Void möter Gravity - 100 meter under havsytan.

→ OM KVÄLLEN:
VAD: En undervattensthriller med filmen Last Breath, gäst är Per Dufwa - yrkesdykare med många års erfarenhet från bla. Nordsjön.
NÄR: 9 april
DÖRRAR: 19.00 - filmen startar: ca 20.00
VAR: Babel, Spångatan 38 Malmö
FÖRKÖP: kulturcentralen.se
Ordinariepris: 90:- / Student: 70:-
GULDKORT: Ett Guldkort ger dig fri entre och köföreträde till samtliga ordinarie visningar. Vid visningar där förköpet sålt slut finns det plats för Guldkortsinnehavare.

→ OM FILMEN
Titel: Last Breath
Regissör: Alex Parkinson, Richard Da Costa
Längd: 89 min
Språk: Engelska
Undertexter: inga
Land: Storbritanien
År: 2019

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang.
Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.
→ Tillgänglighet:
Babel är rullstolsanpassat, det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna.
Textning av våra filmer varierar. Se varje enskild evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.
→ INFORMATION IN ENGLISH
Information about Doc Lounge and our films in English can be found on our website: www.doclounge.se/films
Mer information Doc Lounge Malmös program: www.doclounge.se/malmo
Doc Lounge Malmö drivs i samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.