Doc Lounge Varberg
Past21/122017

Kortfilmsdagen - Drop in barnvagnsvisning!

Fira kortfilmsdagen på Komedianten med Doc Lounge Varberg och Varbergs kommun!

Se kortfilmsblocket som alla på ett eller annat sätt knyter an till tema föräldraskap samt årets mest hyllade och prisbelönta kortfilm Min börda av Niki Lindroth van Bahr. Med röster av humorgruppen Klungan!

Se sex kortfilmer (eller en) under vårt firande av Kortfilmsdagen den 21/12! Drop-in visning som passar er som är daglediga, bebisar är givetvis också välkomna! 

Se M Parent, en kort dokumentär baserad på familjefoton och historier. Joanna Rytels två senaste kortfilmer Moms on Fire om två höggravida mammor ligger på soffan och snackar. Barnen leker, katten tittar på och samtalet berör sexuell frustration och ovilja inför moderskapet. Samt Stay Ups om en medelålders kvinna som återigen ska få nattligt besök av en yngre kille. Barnet är som vanligt i vägen. Joanna Rytel finkalibrerar sin drypande humor i en film om sexuell frustration under småbarnsåren.

Vi visar även Milad Alamis Mommy om en ung kvinna vill trots mammarollen fortsätta hänga med sina kompisar och bjuder hem dem på fest. Medan festen snabbt blir allt vildare så gör dottern allt för att få sin mammas uppmärksamhet. I en icke moraliserande skildring ställs den ohälsosamma miljön mot kärleken mellan mor och dotter. The Amassdors Wife av Theresa Traore Dahlberg låter oss följa den Franska ambassadörens fru i hennes vardag i Ouagadougou. Hon drömde om att bli en berömd operasångerska men använder nu sången som en ventil för att överleva sin till synes priviligierade vardag. Filmen väcker frågor kring maktstrukturer, klass, postkolonialism och feminism på ett poetiskt, subtilt och förföriskt sätt.

Samt kanske årets mest hyllade och prisbelönta kortfilm, Niki Lindroth von Bahr framtids dystopi Min Börda. Som utspelar sig i ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för en apokalyptisk musikal. Formsäker animation till auto-tune musik framförd av Klungan. Om befrielse genom den stora katastrofen.

Gratis! Och vi bjuder på filmiskt snacks!