Doc Lounge Malmö
Past31/82021

Julia&Jag

Nina Hobert, 80 min, Sweden, 2021

Julia&Jag - Doc Lounge Malmö säsongspremiär!

När Julia söker sin väg ut ur ett missbruk börjar Nina söka svar på varför hon inte vill finnas längre.

Doc Lounge kickstartar hösten stolt och storstilat. Hypen kunde inte varit större kring denna prisvinnande dokumentär.

Vinnare av Nordic:Dox Award vid CPH:DOX 2021!

Julia och Nina har alltid varit vänner. Julia: en virvelvind som alltid är påväg. Hon är kreativ, talar snabbt. Nina trivs bättre utanför rampljuset, men bakom kamerans observerande trygghet, som en sköld, beundrar hon sin väninnas vitalitet. 


De är i sena tjugoårsåldern när filmen tar sin början. Julia bor i Köpenhamn där hon tampas med ett begynnande alkoholmissbruk. Nina försöker ömsom hjälpa, ömsom förstå hennes vän, samtidigt som hon kämpar med sina egna demoner. Över fyra år växer vad som skulle vara ett porträtt av Julia till en historia om psykisk ohälsa och missbruk. Om fester, livskriser och konst. Allra främst blir det ett porträtt av en vänskap, djup nog att ta sig igenom både gränslös kärlek och konflikter. 

Julia&Jag är ett (själv)porträtt av två kvinnor som ger allt och lite till, både till varandra och till kameran. Från begravningar och gräl, till ett ödesbestämt möte—alltid med Ninas kamera till hands.

Kvällens DJ: Ingen premiär utan musik! Johanna Ritscher har 15 år av legendariska DJgig och arrangemang av flertalet klubbar bakom sig. Hon startade som ena halvan av sprakande DJduon Collabo Queens i mitten av 00-talet. Vände upp och ner på klubbsverige. Till Doc Lounge premiär för hösten blir det ett bländande kollage av hiphop, djup house, kryddat med re-works och disco - en musikalisk resa präglad av glädje, integritet och klanderfria mixar.

→ OM KVÄLLEN

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100:- | Student, pensionär 80:- | DOC LOUNGE GULDKORT (400 kr) ger fri entré till alla säsongens ordinarie visningar. Köp här. 

→ OM FILMEN

Speltid: 80 minuter
Språk: Svenska | Undertexter: TBA
Regi: Nina Hobert

→ Sittplatser:

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet:

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob.
Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found at our website.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Friends & sponsors