Doc Lounge Malmö
Current24/32020

Jozi Gold

Fredrik GerttenSylvia Vollenhoven, 74 min, South Africa, SwedenNorway, 2019

Jozi Gold Official Trailer from WG Film on Vimeo.

Jozi Gold

Exklusivt besök av båda regissörerna och huvudkaraktären Mariette från Sydafrika

En miljö-thriller om guldgruvorna i Johannesburg och en orädd miljöaktivist i stilettklackar

Jozi Gold är en rafflande dokumentärthriller om guldgruvorna i Johannesburg regisserad av Fredrik Gertten och Sylvia Vollenhoven. Vi får följa Mariette Liefferink, en lika obeveklig som osannolik miljöaktivist, i kampen för att exponera sanningen och ställa guldindustrin till svars för den enorma skada den åsamkat människor och natur.

Doc Lounge Malmös Visning av Jozi Gold den här kvällen är en utav de första i Sverige. Det kommer bli en exklusiv visning med både regissöreens och huvudkaraktären, miljöaktivisten Mariette Liefferinck, på plats på Babel. 

→ JOZI GLD
Gertten & Vollenhoven / 74 min / 2019 / Sydafrika, Sverige, Norge / Engelska, Afrikaans, Zulu, South Sotho; Sesotho
Gruvindustrin är en av världens största och mest inflytelserika industrier, men det finns en katastrofal baksida till gulddagar och ekonomiska vinningar. Johannesburg befinner sig nu i en miljömässig mardröm där tusentals ton radioaktivt avfall förorenar luften och vatten för boende i enorma områden. Gruvdriften har också gett upphov till koloniala plundringar, utnyttjande av arbetskraft, kränkningar av mänskliga rättigheter. Allt medan staten och företagen som tjänar pengar på katastrofen gör allt för att komma undan ansvaret. Jozi Gold är en rafflande dokumentärthriller om guldgruvorna i Johannesburg regisserad av Fredrik Gertten och Sylvia Vollenhoven. Vi får följa Mariette Liefferink, en lika obeveklig som osannolik miljöaktivist, i kampen för att exponera sanningen och ställa guldindustrin till svars för den enorma skada den åsamkat människor och natur.

→ Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38
Biljetter: köps i vår entré eller hos Kulturcentralen: http://bit.ly/2mdZ0gA

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll. Vi gör vårt yttersta för att alla ska kunan sitta och se så bra som möjligt.

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.