Doc Lounge Malmö
Past16/22016

Janis: Little Girl Blue

Amy Berg, 103 min, USA, 2015

Janis: Little Girl Blue

Exklusiv förhandsvisning av Oscarsnominerade Amy Bergs film om Janis Joplin. Live: Crying Day Care Choir. Eftersnack med Arre! Arre!

Rocklegenden Janis Joplin skrev massor av brev till sina vänner, familj och kollegor. I filmen får vi uppleva hennes resa till att bli en stjärna, genom att höra musikern Cat Power läsa upp dessa brev. Unikt liveframträdande av Crying Day Care Choir som gör sina bästa tolkningar av Janis Joplins musik. På samtal efter filmen gästar det prisade malmöbandet Arre! Arre!

Janis Joplin är en av de mest hyllade och ikoniska rocksångarna genom tiderna. En tragisk och missförstådd figur som förtrollade miljontals lyssnare och lyste upp nya kreativa vägar innan hon dog vid 27 års ålder 1971. Den Oscarsnominerade regissören Amy Berg utforskar för första gången historien om Joplin på filmduken, och presenterar ett intimt och insiktsfullt portätt av en komplicerad, driven och populär musiker. Trots att det var länge sedan Joplin gick bort ligger hon fortfarande i topp på musikjournalisters listor och hennes röst och musik lever vidare, nu även i filmform.

Filmen visas i samarbete med SVT, sändningsdatum 9 april. 

LIVE: Crying Day Care Choir är den svenska folkpoptrion som med sin finstämda musik om det vackra i det lilla sjungit sig in i snart varenda hem.
De upptäcktes av Morgonpasset i P3 när de repade på Sveriges Radios innergård och har flitigt släppt musik på egna bolaget LoveMadeUs sedan debuten 2011. Ep'n Wonderlust från i höstas har streamats över 200.000 gånger och vidgat lyssnarskaran ytterligare. 
Bandet har en rad släpp samt en lång Italienturné inplanerad för 2016 men innan allt detta kommer de bjuda på en unik spelning på Doc Lounge.

GÄST: Under kvällens samtal efter filmen gästar Arre! Arre!
Arre! Arre! är det fabulösa surf/riot/rock/punk- bandet från Malmö som kammat hem priser som årets bästa punk/hardcoreband 2015 på Manifestgalan och varit nominerade till årets bästa rock på P3 Guldgalan 2015. Tjejerna gästar oss och pratar om filmen men också om hur det är att vara kvinna inom rockbranschen.

TID: Tisdagen den 16 februari.
19.00 Dörrar öppnar. 
20.00 Filmen börjar. 

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö.
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Filmen visas även på Doc Lounge Lund den 16 februari.

DOC LOUNGE MALMÖ
I snart tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med intressanta kringarrangemang, aktuella gäster, regissörsbesök, liveakter och barhäng, vill Doc Lounge öka och bredda publiken för dokumentärfilm och ge besökarna en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet. Visningarna på Doc Lounge Malmö presenteras i stolt samarbete med SVT, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.