Doc Lounge Varberg
Past13/112014

Jag Ser Dig

Sylvelin Måkestad, 76 min, Sweden, 2014

Trailer JAG SER DIG from MANTARAY FILM on Vimeo.

Jag Ser Dig

Testa på ljudfilm med ögonbindel! Ljuddesigner på plats! Syntolkning erbjuds!

Film: Jag Ser Dig av Sylvelin Måkestad / Gäst: Ljuddesignern Martin Hennel / På Scen: Nadice & Maria! / Syntolkning av filmen /

Renas högsta önskan är inte att kunna se utan att bli sedd av oss andra som den hon är och inte enbart som blind. Vi följer Rena från det att hon är 17 år och går sista året på gymnasiet till hon flyttar hemifrån – och vi följer henne i den egna kampen att hitta sig själv. En resa som alla måste ta sig igenom, i brytningen med barndomen. Vem är jag i dina ögon och vem är jag i mina egna. En intim och stark film om en modig person som vägrar bli offer och som vågar bryta nya marker.

Regi Sylvelin Måkestad 
Längd 76 min
Språk Svenska
Text Ingen

Gäst: Ljuddesignern Martin Hennel

Innan huvudfilmen går igång på torsdag visas klipp där du får testa att först uppleva filmen och filmljudet med ögonbindel. Ljuddesignern Martin Hennel är på plats i loungen och kommer att berätta hur han jobbat med ljudet till denna film.

Martin Hennel är i botten musiker. 1999 blev han live-ljudtekniker och byggde en egen studio utanför Malmö med inriktning på filmljud. Den karriären fick en rivstart med Jan Troells "Så Vit Som Snö" där han musikmixade. Han har även jobbat med ljudet till Gabriella Pischlers flerfaldigt belönade "Äta Sova Dö", och nu även "Jag Ser Dig".

På Scen: Nadice & Maria

”Nadice Fredriksson och Maria Skanselids säregna vispopjazz liknar ingenting annat och lämnar ingen oberörd. Med tonsäkerhet, sväng, scennärvaro och stämningsfulla arrangemang tar de med sig vismusiken in i samtiden.” -Lars Anders Johansson, sångare, diktare och debattör.

Extra: Syntolkning

Denna kväll kommer det också finnas en syntolk på plats som kan tolka filmen för de som behöver.