Doc Lounge Lund
Past12/32011

Jag är min egen Dolly Parton

Jessica Nettelbladt, 80 min, Sweden, 2011

Jag är min egen Dolly Parton

Doc Lounge lördagsspecial!

En helkväll med den nya störtsköna dokumentären JAG ÄR MIN EGEN DOLLY PARTON och KONSERT med de fem huvudkaraktärena NINA PERSSON, CECILIA NORDLUND, LOTTA WENGLÉN, HELENA JOSEFSON OCH GUDRUN HAUKSDOTTIR.

KONSERT: Tribute konsert till Dolly Parton med Nina Persson, Cecilia Nordlund, Lotta Wenglén, Helena Josefsson och Gudrun Hauksdottir

TID: ÖPPNAR 19.00 FILM ca 19.30 konsert ca 21.30

Fem musikskapande kvinnor, sammanförda genom sin kärlek till Dolly Parton. Alla bär de på drömmar om framtiden, men också på smärtsamt bagage från det förflutna. Under en serie hyllningskonserter utvecklas en varm vänskap som leder till djupdykningar i kvinnoras livsberättelser.

Vi får möta Gudrun, den envisa eldsjälen som genom egen drivkraft skapat sig en karriär som musikproducent men samtidigt försummat sin familj. Nina, den skygga världsstjärnan som blåstes med i en karriärvind och nästan förlorade sin själ på vägen. Cecilia, som abrupt lämnade sin karriär i rockbandet Souls, gömde sig från allt och långsamt började ruva på en dröm om något eget. Här finns också Lotta, sångerskan som vågat bryta sig loss från andras förväntningar och hittat okonventionella vägar för att uppnå det hon längtar efter, och Helena, den fantasifulla drömmerskan som kämpar mot vanan att förminska sig själv, som tröttnat på att sakna och istället försöker skapa egna vackra öar i livet.

Jag är min egen Dolly Parton är en djupt personlig dokumentär av filmaren Jessica Nettelbladt, som under en lägre tid följt musikproducenten Gudrun Hauksdottir och sångerskorna Nina Persson, Cecilia Nordlund, Lotta Wenglén och Helena Josefsson – fem färgstarka kvinnor som alla inspireras av Dolly Partons sätt att gå sin egen väg och inte vara rädd för att vara obekväm. Fem kvinnor, redo för nya livsutmaningar, som tar oss med på en utmanande resa som handlar om att ta sig själv på allvar, lyssna till sin längtan och våga förverkliga sina drömmar. möta utmaningar med mod.

I samarbete med Folkets Bio. Filmen visas på Kino from den 11 mars

Välkommen till en UNIK lördag med Doc Lounge!