Doc Lounge Varberg
Past6/32014

Jag Är Fan En Panter

Leo Palmestål, Anders RundbergJennifer Jerez, 88 min, Sweden, 2014

Jag Är Fan En Panter

Regissörsbesök!

FILM: JAG ÄR FAN EN PANTER
Biskopsgården i Göteborg har drabbats av flera skottlossningar som lett till dödsfall. Ungdomar i området vägrar att stå och titta på medan världen runtomkring dem rasar. De kräver delaktighet i besluten som tas av politiker och tjänstemän. De vill skapa en maktförskjutning som innebär mer makt åt folket. De senaste åren har därför rörelsen Pantrarna – för upprustning av förorten, vuxit fram som en positiv motkraft.

JAG ÄR FAN EN PANTER dokumenterar pantrarna genom glädje och sorg i deras kamp för social rättvisa. Bland annat får vi ta del av det spektakulära första maj-firandet med Bobby Seale från Black Panthers som gäst ena året, begravningen av ett av skottlossningarnas offer, resor till Husby och Rosengård och författaren Johannes Anyurus arbete med Pantrarnas skrivargrupp.

Leo Palmestål och Anders Rundberg gjorde en första dokumentär om Pantrarna 2012 - Behandla inte oss som djur - och gör nu uppföljaren tillsammans med Jennifer Jerez.

Jag är fan en panter hade världspremiär på Göteborg International Film Festival nu i januari 2014, och vann där SVENSKA KYRKANS

FILMPRIS: Angelopriset. Priset delas årligen ut till en svensk långfilm som har premiär under festivalen. Filmen ska hålla hög konstnärlig kvalitet och synliggöra bland annat existentiella, rättvise- och sociala frågor i berättelse och uttryck.

Motiveringen: “Med tålamod och närhet skildrar filmteamet Pantrarnas handlingskraft. Filmen visar på det akuta behovet av en vitaliserad demokrati och inspirerar till solidaritet och engagemang”.

REGISSÖRER PÅ PLATS: Minst en av regissörerna kommer att närvara för att samtala med publiken kring filmen! Förhoppningsvis medverkar även en “Panter”!!

PÅ SCEN: M.A.K
M.A.K. är en rappare som fokuserar mycket på att leverera reflektioner och skildringar av den verkligheten han ser och upplever. Texterna uppmuntrar till självständigt tänkande och personlig utveckling. Just nu är han aktuell med sitt debutalbum “The People’s Choice”!