Doc Lounge Umeå
Past28/52019

Island Of The Hungry Ghosts

Gabrielle Brady, 98 min, Germany, UKAustralia, 2018

ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS [TRAILER] from Moonlight Barcelona on Vimeo.

Island of the Hungry Ghosts till Umeå!

Doc Lounge Umeå har den 28/5 säsongsavslutning och visar Island of the Hungry Ghosts.

Det är dags för Doc Lounge Umeå att avsluta vårsäsongen 2019, med en visning med tema Migration!

Den 28e maj visar vi Island of the Hungry Ghosts, en film som på ett vackert sätt berättar om migration och flykt utifrån ögonen hos en australiensisk traumaterapeut. Under kvällen bjuds vi även på finstämd musik av Olov Antonsson!

18.30 DJs börjar spela
20.00 Huvudfilmen börjar
21.45 Olov

I vanlig ordning gör vi kvällen tillsammans med härliga DJs, och annat spännande innehåll!

--- ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS ---

Island of the Hungry Ghosts är en hybriddokumentär som följer den långsamma migrationen i naturen och den kaotiska och tragiska migrationen bland människor, som konstant är utanför blickfånget hos beslutsfattarna. 

På en isolerad ö i Indiska Oceanen förflyttar sig milljoner av landkrabbor från djungeln till havet. Samma djungel gömmer det australiensiska högsäkerhetsförvaret, där tusentals asylsökande som blivit visade till förvar på obestämd tid tvingas bo. Deras enda koppling till den yttre världen är traumaterapeuten Poh Lin Lee. Se trailer och läs mer på: http://www.christmasislandfilm.com/. 

Filmen visas med engelska undertexter.


--- OLOV ANTONSSON ---
Olov Antonsson från Skellefteå gör popmusik med influnser från 1960-tal, solig americana, gammal soul och melodiös indie. Han solodebuterade 2016 med skivan ”Nere och ute i AC län”. En skiva som har hyllats av kritiker i bland annat Dagens Nyheter, Sonic, TT Nyhetsbyrån, Sydsvenskan, Norran och Västerbottens-Kuriren.

2019 är Olov Antonsson tillbaka med ny musik. Albumet ”Vagabondhjärta” släpps 20 september. Nya singeln ”Första ryktena om våren” har liknats med Håkan Hellström och Bob Dylan och spelats flitigt i radio under våren.

Olov har uppträtt live på bland annat Umeå Open, Trästockfestivalen, Holmöns Visfestival, Paris Popfest och i SVT:s Go´Kväll. Spelningen på Doc Lounge blir en avskalad solospelning.
 

Plats: Gröna Älgen
Inträde: Valfritt!

Kvällen görs i samarbete med fantastiska Film i Västerbotten och Studiefrämjandet Umeå.