Doc Lounge Östersund
Past6/112018

Inventing Tomorrow

Laura Nix, 105 min, USA, 2018

Inventing Tomorrow

En grupp visionära unga forskare från hela världen med överraskande lösningar på akuta problem är på väg mot VM i vetenskap.

Filmen, världens ungdomar och publiken till ära har vi bjudit in Wild Heights från Åre som gör ett helt otroligt arbete för mänskligheten, miljön och framtiden! De kommer visa en tjusig och skarp fotoutställning som ni kan vila era ögon på innan och efter kvällens inspirerande och hoppingivande visning.

Regi: Laura Nix

2018 / USA / 105 mins

Language: English, Spanish, Indonesian

Subtitles: None/English

TID: Dörrarna öppnar 18.00 / Filmen börjar 19.00

PLATS: Studioscenen, Storsjöteatern

ENTRÉ: 50 kr

 

"These extraordinary, driven, eco-compassionate children are cancelling the apocalypse" The Nerdist

Med visionära idéer, talang och en god dos av fantasi arbetar spirande forskare från hela världen för att kvalificera sig för VM i vetenskapen. Men inte bara det. Den 16-åriga indiska Sahithi försöker utveckla en lösning på föroreningarna i Bangalores vackra vattenlandskap som fyller stadens gator med besvärliga berg av giftigt skum. Detta medan hennes unga kollegor från Hawaii, Mexiko och Indonesien söker efter lösningar och uppfinningar med samma originalitet och innovation på lika akuta problem, men i sina egna länder.

Från vitt skilda livsvillkor, men med en gemensam optimism och nyfikenhet, arbetar de både tillsammans och var för sig med de potentiellt banbrytande idéerna som kan föra dem till den internationella teknik- och vetenskapsmässan ISEF i USA - och därifrån vidare ut i världen. En värld som har ett enormt behov för dem och deras idéer. Laura Nix följer dessa spännande och ibland nervkittlande processer noga, och det är omöjligt att inte bli djupt imponerad och inspirerad av så unga sinnen som kan tänka så radikalt utanför ramarna.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=E7bdRgf1BAY

Wild Heights består av Nicole Modigh och Alexandra Hedengren. Gå in på deras hemsida https://www.wild-heights.com och följ de på Instagram för att hänga med i deras fantastiska arbete!

Kvällen presenteras av Doc Lounge Östersund i samarbete med Storsjöteatern, Filmpool inom Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och studieförbundet Sensus.

Varmt välkomna!