Doc Lounge Malmö
Past6/112018

Inventing Tomorrow

Laura Nix, 105 min, USA, 2018

Inventing Tomorrow

En grupp unga forskare från hela världen har lösningar på några av världens mest akuta problem! En kväll i samarbete med K3.

K3 bjuder på inträde, forskning och tårta! En kväll fylld med hopp, innovation och framtidstro i samarbete med K3 (Malmö Universitet) som i år firar 20 årsjubileum.

"These extraordinary, driven, eco-compassionate children are
cancelling the apocalypse"

- The Nerdist

Med visionära idéer, talang och en god dos av fantasi arbetar spirande forskare från hela världen för att kvalificera sig för VM i vetenskapen. Men inte bara det. Den 16-åriga indiska Sahithi försöker utveckla en lösning på föroreningarna i Bangalores vackra vattenlandskap som fyller stadens gator med besvärliga berg av giftigt skum. Detta medan hennes unga kollegor från Hawaii, Mexiko och Indonesien söker efter lösningar och uppfinningar med samma originalitet och innovation på lika akuta problem, men i sina egna länder.
Från vitt skilda livsvillkor, men med en gemensam optimism och nyfikenhet, arbetar de både tillsammans och var för sig med de potentiellt banbrytande idéerna som kan föra dem till den internationella teknik- och vetenskapsmässan ISEF i USA - och därifrån vidare ut i världen. En värld som har ett enormt behov för dem och deras idéer. Laura Nix följer dessa spännande och ibland nervkittlande processer noga, och det är omöjligt att inte bli djupt imponerad och inspirerad
av så unga sinnen som kan tänka så radikalt utanför ramarna

K3 bjuder på inträde, forskning och tårta!
Inventing Tomorrow visas i stolt samarbete med K3 - Institutionen för konst, kultur och kommunikation på Malmö Universitet. 
Sedan 1998 har Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3) vid Malmö universitet fört samman kultur, teknik, design och kommunikation på nya och innovativa sätt. Vi arbetar med tvärvetenskapliga utbildningar och forskning som kombinerar vetenskaplig och akademisk teori med konstnärliga metoder och praktiska moment. Nu bjuder vi in Malmöbor, samarbetspartners, studenter och alumner till öppna samtal och nya möten för att uppmärksamma vårt 20-årsfirande. 
Du kan läsa mer om K3 här

Regi: Laura Nix
2018 / USA / 105 mins
Language: English, Spanish, Indonesian
Subtitles: None/English
TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: GRATIS! K3 BJUDER PÅ INTRÄDE! (Dock är det fortfarande ett begränsat antal platser.)

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.
Doc Lounge Malmö drivs i samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.