Doc Lounge Göteborg
Past19/42011

Into Eternity

Michael Madsen, 75 min, Denmark, Finland, SwedenItaly, 2010

Into Eternity

Säsongsavslutning!

Språk, kultur och förståelse förändras över tid. Hur kommunicerar vi med framtidens jordbor om att inte öppna upp förvaringen av radioaktivt kärnavfall om 100 000 år? Vilket språk talar de? Egyptens pyramider är fulla av varningar för att gå in – ändå kryper vi in utan rädsla och respekt för okända faror. Så hjälper det att sätta en varningsskylt på plats och vad har nästkommande generationer för ansvar att föra informationen vidare?

SAMTAL EFTER FILMEN: Johan Swahn från Miljöorganisationernas kärnavfallsgransknings, MKG:s finns på plats för diskussion efter filmen.

LIVE: Hunt

DJ: Dolly

För eller emot kärnkraft? Frågan vi har att tampas med är hur vi ska ta vara på vårt kärnavfall som trots allt finns. Följ med ned i den finska underjorden och se hur världens första slutförvaringsbas kommer att se ut. SKB har precis lämnat in hur Sveriges kärnavfall ska hanteras, förslaget liknar i princip  det som nu byggs i Finland. Men hur säkert känns det att gräva ned avfallet i jorden när en jordbävning just flyttat Japan hela två meter?

Doc Lounge väljer att visa filmen Into Eterny då den än en gång känns mycket aktuell med det rådande läget i Japan och Sveriges kärnavfallshantering än en gång utreds!

WINNER POLITIKEN AUDIENCE AWARD

“Att se Into Eternity framkallade en mer känsloladdad kontakt med tidens föränderlighet än jag kanske egentligen hade velat.”DENNIS OVERBYE, THE NEW YORK TIMES

”Du kan knappast välja ett bättre argument för att se dokumentärer på bio. Superbt gjort. Fängslande, hypnotiskt.”
EBBE IVERSEN, BELINGSKE TIDENDE

”Michael Madsens ger en unik inblick i en plats och idéer dit få personer har tillträde. Du kan faktiskt inte begära mer av en dokumentär än så. I själva verket kan man inte begära mer av någon film.”
HENRIK UTH JENSEN, KRISTELIGT DAGBLAD