Doc Lounge Umeå
Past8/122020

Aswang

Alyx Ayn Arumpac, 85 min, The Philippines, 2019

ASWANG (2019) trailer from ASWANG on Vimeo.

INSTÄLLT - Säsongsavslutning - Aswang

Denna visning har ställts in - info om eventuellt nytt datum kommer.

“Aswang” är ett samlingsord för onda andar som förekommer i filippinsk mytologi och populärkultur. Alyx Ayn Arumpac skildrar här våldet och tortyren som hemsöker filippiner på grund av presidenten Duterte’s pågående krig mot droger.

Som alltid blir det en trevlig kväll på Elektra, med god mat och dryck, och i dessa tider rekommenderar vi alla att boka bord i god tid för att garantera plats. Inträdet är fritt, huvudfilmen startar kl 20.00, och mer innehåll tillkommer!

- -
ASWANG
Alyx Ayn Arumpac / Filippinerna / 2019 / 85 min

Jomari, 6, tar hand om sig själv under tiden hans mamma sitter i fängelse för narkotikabrott. Att leva på gatan är för honom ett spel om överlevnad, där fantasi och verklighet blandas ihop. Han berättar för filmskaparen att polisen ibland ber honom om information om narkotikanvändare i hans kvarter. En dag försvinner han.

Under två år dödas 20 000 män, kvinnor och barn i Dutertes krig mot droger i Filippinerna. Aswang porträtterar det ökande våldet genom en pojke som fötts in i ett grymt system och genom en man som försöker förändra det.

Broder Jun, en katolsk man som är aktiv inom kyrkan, är fotojournalist och spenderar sina kvällar med att uppsöka våldsscener och begravningar för att dokumentera fall och hjälpa människor att begrava sina döda. Som en medlem av kyrkan i ett religiöst samhälle får han ta del av människors djupa sorg, men också av berättelser om tortyr och övervåld från polisen. Broder Jun och hans kollegor avslöjar ett hemligt fängelse där människor torteras och utpressas på pengar, men avslöjandet har fruktansvärda konsekvenser.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PiRoRoenjLU

- -
Visningen möjliggörs som alltid tack vare fantastiska Film i Västerbotten och Studiefrämjandet Umeå.